Sunday, May 19, 2024
HomeGundemKılıçdaroğlu'ndan Mehmetçiğe "Afgan kaçaklar" çağrısı: Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin

Kılıçdaroğlu’ndan Mehmetçiğe “Afgan kaçaklar” çağrısı: Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı talibi Kılıçdaroğlu, son günlerde sınırdan geçmiş olduğu iddia edilen Afgan kaçaklar ve web ortamında paylaşılan görüntülere ilişkin Mehmetçiğe çağrıda bulunmuş oldu. Kılıçdaroğlu, “Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. Mehmetçiğimize sesleniyorum. Vatan hepimizin vatanı, hudut da hepimizin namusu. Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin” dedi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı talibi ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde sınırdan geçmiş olduğu iddia edilen Afgan kaçaklar ile ilgili web ortamında paylaşılan görüntülere ilişkin paylaşımda bulunmuş oldu.

Paylaşımında Mehmetçiğe seslenen Kılıçdaroğlu, “Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. Mehmetçiğimize sesleniyorum. Vatan hepimizin vatanı, hudut da hepimizin namusu. Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Mehmetçiğe 'Afgan kaçaklar' çağrısı: Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin

Geçtiğimiz aylarda Hatay’ın Reyhanlı ilçesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Arkamda gördüğünüz Suriye sınırı. Bu necip milletin alnına ırkçılık şeklinde kara bir kir sürmeden Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi ana vatanlarına yollayacağız. Bunu her insanın bilmesini isterim. Suriyeli kardeşlerimizi yollayacağız fakat bununla beraber Türkiye’yi bu bölgenin, Akdeniz’in en kuvvetli, önder ülkesi haline getireceğiz.” diye konuşmuştu.

İran sınırını açıp Türkiye’ye gelen Afganları İran’a iade edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu “Bunu Suriye’nin de İran’ın da Afganistan’ın da bilmesini isterim. Açık ve net söylüyoruz. Arkamızda gizli saklı bir hesap yok. Hiçbir ülkeye, vatandaşa, daha doğrusu hiçbir yabancıya karşı ön yargımız yok fakat biz kendi vatanımızda özgürce yaşamak istiyoruz. Kendi ülkemizin demografik yapısının değişmesini istemiyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

İLGİLİ MAKALELER