Thursday, May 16, 2024
HomeGundemAntalya Fethiye arası kaç km? Otobüsle ve otomobille Antalya Fethiye arası kaç...

Antalya Fethiye arası kaç km? Otobüsle ve otomobille Antalya Fethiye arası kaç saat?

Antalya Fethiye Arası Kaç Km? Otobüsle ve Arabayla Antalya Fethiye Arası Kaç Saat?

Fethiye, Muğla ilimizin ilçesi olup Ege Bölgesi’nde konumlanmıştır. Turizmin önde gelen beldelerinden Antalya ilimiz ise Akdeniz Bölgesi’nde yer almıştır. Muğla ile Antalya sınır komşusu olduklarından dolayı bu iki kent arasındaki ulaşım oldukça rahat sağlanmaktadır. Antalya Fethiye arası kaç km, Antalya Fethiye arası kaç saat, Fethiye Antalya arası otomobille kaç saat sürüyor, Fethiye Antalya otobüsle kaç saat sürüyor? İşte, Antalya ile Fethiye arası ulaşım bilgileri…

Antalya Fethiye Arası Kaç Km?

En sık sorulan sorulardan biri de Antalya ile Fethiye arasının kaç kilometre olduğudur. Bilhassa kişisel aracımızla bölgeye ulaşım sağlayacaksak bir rotasyon belirleyip ona bakılırsa hareket ederiz. Antalya ile Fethiye içinde 196 kilometre bulunmaktadır. İki merkezi kent birbirine oldukça yakındır.

Antalya Fethiye Arası Kaç Saat?

Antalya üstünden Fethiye’ye varış saati kullanılan taşıta bakılırsa ve yol güzergâhına bakılırsa farklılık göstermektedir. Araçla bölgeye 2 – 2,5 saate ulaşabilirsiniz. Otobüsle ise bölgeye 3 – 3,5 saatte varış sağlayabilirsiniz. İki kent içinde sadece aktarmalı olarak ucular gerçekleştiğinden direkt olarak uçuş sağlanamıyor.

Fethiye Antalya Arası Otomobille Kaç Saat Sürüyor?

Fethiye üstünden Antalya’ya kişisel aracınızla kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. O şekilde ki iki kent arasındaki en iyi ulaşım alternatifi araçlardır. Şundan dolayı iki kent oldukça yakın konumdadır. Antalya Denizli yolu /D330/E87 ve D330 karayolunu kullanarak yolculuğunuzu 2,5 – 3 saatte tamamlayabilirsiniz.

Fethiye Antalya Otobüsle Kaç Saat Sürüyor?

İki kent içinde art arda sefer düzenleyen pek fazlaca otobüs şirketi bulunmaktadır. İki şehirde bilhassa gezim yönünden ön plandadır. Gerek Fethiye ilçemiz olsun gerekse Antalya ilimiz olsun her yıl yerli yabancı binlerce turisti ağırlamaktadır. Ilk olarak her firmanın kendine bakılırsa belirlediği yol güzergâhları ve mola bölgeleri vardır. Ek olarak otobüsler yerleşim yerlerine de uğramaktadırlar. Bu sebeple seyahat süresi otobüs firmalarına bakılırsa farklılık gösterebilmektedir. Fethiye Antalya içinde hizmet sunan otobüs firmalarına göz atalım. Bu firmalar şunlardır:

  • Mardin Dilmenler Gezim
  • Metro Gezim
  • Isparta Petrol
  • Pamukkale Gezim
  • Fethiye Gezi
  • Kamil Koç
  • Batı Antalya Gezi
  • Cenup Akdeniz Gezi
  • Öz Gülaras Gezim

Fethiye Antalya arası toplam mesafe otobüsle 3- 3,5 saat kadar sürmektedir.

İLGİLİ MAKALELER