İBB kentteki depremzede öğrencilere parasız LGS ve YKS dersleri verecek

By | April 21, 2023
İBB kentteki depremzede öğrencilere ücretsiz LGS ve YKS dersleri verecek

İBB Ders Atölyeleri Koordinatörü Bilge Göktürk Duran, yapmış olduğu açıklamada, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle yola çıkarak, kentin 11 noktasında gençlere hizmet verdiklerini söylemiş oldu.

Atölyelerde, uzman eğitmen ekibi ve PDR öğretmenleriyle YKS ve LGS’ye hazırlanan öğrencilere imtihan odaklı okul derslerine takviye ve sınavlarla ilgili karşılaşabilecekleri tüm sorunların üstesinden gelmelerini sağlayabilecek eğitim imkanı sunulduğunu dile getiren Duran, öğrencilere yüz yüzenin yanında çevrim içi eğitim de verildiğini belirtti.

Duran, LGS’ye girecek öğrencilere matematik, Türkçe, İngilizce, fen bilgisi, YKS’ye girecek öğrencilere de matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türkçe ve edebiyat dersleri verdiklerini, zelzele bölgelerinden kente gelen öğrencilerin de Ders Atölyelerinden faydalanabileceğini aktardı.

6 Şubat tarihindeki depremden etkilenen ve İstanbul’a gelen öğrencilerin okullarından ve derslerinden yoksun kaldığını, ruhsal olarak da sorun yaşadıklarını belirten Duran, “O sıkıntıları aşmaları ve bu mağduriyetleri giderebilmeleri için Ders Atölyelerimiz, 11 noktada bu arkadaşlarımıza ücretsiz bir şekilde LGS ve YKS hazırlık sürecinde tam bir destek sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Atölyeler, Fatih, Bayrampaşa, Küçükçekmece, Sultangazi, Esenler, Eyüpsultan, Şile, Kartal ve Pendik olmak suretiyle 9 ilçedeki 11 noktada bulunuyor. Öğrenciler, direkt şubelerden yada “dersatolyeleri.ibb.istanbul” web adresinden kayıt yaptırabiliyor.