Galatasaray ile Medipol Başakşehir kupada 2. randevuda

By | April 17, 2023

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Galatasaray, evinde Medipol Başakşehir ile savaşım edecek. İki ekip kupada 2. kez rakip olacak.
Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Galatasaray, yarın saat 20.30’da Nef Stadyumu’nda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Çeyrek final müsabakaları tek maç eleme usulüne gore oynanacak. Galatasaray – Başakşehir eşleşmesinin kazananı yarı finalde MKE Ankaragücü – Trabzonspor eşleşmesinin galibi ile savaşım edecek.

Kupada 2. buluşma

Galatasaray ile Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası’nda bugüne dek 1 kez rakip oldu. İki ekip kupada 2016-2017 sezonu son 16 turunda karşı karşıya geldi. Tek maç usulüne gore oynanan mücadeleden turuncu-lacivertliler 2-1’lik skorla galip ayrılıp, tur atlayan taraf oldu.

Galatasaray ile Başakşehir son olarak Spor Toto Süper Lig’de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynadı. Sarı-kırmızılılar müsabakadan 7-0’lık skorla galip ayrıldı.

İki takımın kupa yolu

Galatasaray, bu sürem Türkiye Kupası’na 3. turdan başladı ve Kastamonuspor’u 7-0 yenik etti. Sarı-kırmızılılar, ondan sonra 4. turda Ofspor’u 2-1, 5. turda Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 ve son 16 turunda da Alanyaspor’u eleyerek çeyrek finale terfi etti. Başakşehir ise kupada 5. turda Göztepe’yi 3-1 ve son 16 turunda da Fatih Karagümrük’ü penaltılarla eleyerek çeyrek finale çıktı.

Okan Buruk ile Emre Belözoğlu 2. kez rakip

Futbolculuk dönemlerinde Galatasaray ve Inter’de birlikte top koşturan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, antrenörlük kariyerlerinde bugüne dek bir kez rakip oldu. Bu sürem Süper Lig’in ilk yarısında oynanan maçtan Buruk galip ayrıldı.

Rekabetteki değişik skorlar

Galatasaray, Başakşehir ile rekabetteki en değişik skoru 7-0’lık skorla elde etti. Turuncu-lacivertliler ise sarı-kırmızılıları 5-1 ve 4-0 yenik ederek rakibine karşı en değişik skorları aldı. İki ekip içinde ek olarak 3-3 benzer biçimde gollü bir yarışma da bulunuyor.

Son 10 maç

Galatasaray ile Başakşehir içinde hepsi Süper Lig olmak suretiyle oynanan son 10 maçta sarı-kırmızılılar 5, turuncu-lacivertliler de 1 kez sahadan galip ayrıldı. 4 yarışma ise berabere bitti. Galatasaray 19 kez rakip fileleri havalandırırken, Başakşehir de 4 kez gol luğu yaşadı.

Kadir Sağlam düdük çalacak

Galatasaray ile Başakşehir içinde oynanacak karşılaşmayı yargıcı Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam’ın yardımcılıklarını Mustafa Sönmez ile Volkan Ahmet Narinç meydana getirecek. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak.

Oğuzhan Ort