Rus askerleri bu şekilde pusuya düştü: Ava giderken avlandılar

By | April 17, 2023

Ukraynalı askerlerin Rus birliklerine kurduğu pusu toplumsal medyanın en oldukca konuşulan mevzularından biri oldu.

Rus askerleri böyle pusuya düştü: Ava giderken avlandılar
Rus askerleri bu şekilde pusuya düştü: Ava giderken avlandılar

Rusya ve Ukrayna arasındaki cenk bir yılı geride bırakırken, bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Uzun süredir büyük bir zafer kazanamayan Rus askerleri, son dönemde saldırılarını Ukrayna için simgesel bir öneme haiz Bakhmut’ya yoğunlaştırmıştı. Sert sokak çatışmalarının yaşandığı bölgede ağır kayıplar verilse de Ukrayna Batı’dan meydana getirilen son tabanca yardımları yardımıyla durumu dengelemeyi başardı.

SOSYAL MEDYANIN KONUŞTUĞU GÖRÜNTÜ

Şimdi gözler Ukrayna’nın Rusya’ya karşı başlatmış olduğu karşı saldırıya çevrilmişken, toplumsal medyaya düşen bir görüntü kısa sürede viral hale geldi.

Ukraynalı bir rap şarkısı eşliğinde gösterilen 2 dakikalık görüntü, yüz binlerce kez görüntülendi ve oldukca sayıda beğeni aldı.

UKRAYNA BİRLİKLERİ PUSU KURDU

Donetsk bölgesinde bir hücum gerçekleştirmek için yola çıkan, minimum 7 zırhlı araçtan oluşan Rus konvoyu, seyrine devam ederken Ukrayna’nın 36. Deniz Tugayı pusu kurmuş onları bekliyordu.

ABD’NİN TEMİN ETTİĞİ SİLAHLARLA VURDULAR

Video klipte Ukraynalı bir askerin elinde ABD tarafınca temin edilmiş Javelin tanksavar füzesi ile Rus askerlerini hedef almış olduğu görülüyor.

Ukrayna askerlerinin tek tek vurmuş olduğu Rus tankları patlayarak büyük birer ateş topuna dönüşürken, zırhlı araçların parçaları bölgeye yayıldı.

DİZLERİ ÜZERİNDE KAÇTI

Yapmış olduğu manevra ile kıl oranı kurtulan son zırhlı vasıta, ateş ederek Ukraynalılara karşılık vermeye çalışsa da üstüne gelen ikinci bir Javelin tanksavar füzesi ile alev aldı.

Tankın içindeki 3 Rus askeri alevler içindeki araçtan atladı. Videoda askerlerden birinin dizleri üstünde patlamak suretiyle olan araçtan kaçmaya çalmış olduğu görüldü.

UKRAYNA ‘GERÇEK BİR SANAT’ DİYEREK PAYLAŞTILAR

Ukrayna, söz mevzusu görüntüleri “gerçek bir sanat” diyerek paylaştı.

ABD, Ukrayna’yasağladığı 46 milyar dolarlık askeri yardım paketi kapsamında 8500 Javelin tanksavar füzesi gönderdi.Ukrayna Müdafa Bakanlığı’nın yayınladığı son verilere bakılırsa Kiev güçleri, savaşın 13 ayında ortalama 3.615 düşman tankını ve 6.970’den fazla zırhlı cenk aracını imha etti.