Meşhur kalp cerrahı Yerebakan hanım seçmenlerle buluştu

By | April 17, 2023

Vizyonun sevilen doktoru AK Parti İstanbul Milletvekili talibi Prof. Dr. Halit Yerabakan, Zeytinburnu’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Kalp cerrahı milletvekili adayına vatandaşlar sıhhat mevzuları ile ilgili sorular yöneltti.

Vatandaşların tv ekranlarından tanıyıp sevilmiş olduğu Prof. Dr. Halit Yerebakan, AK Parti İstanbul’dan milletvekili talibi yayınlandı. Saha çalışmalarına başlamış olan Yerebakan, Zeytinburnu’nda hanım seçmenlerle bir araya geldi. Milletvekili talibi kalp cerrahı olunca sorular da en fazlaca sıhhat mevzusundan geldi.

Vatandaşlar ile bir arada olmanın mutluluğunu dile getiren Yerebakan, “Hanımefendilerle söyleşi etme şansım oldu. Aslına bakarsan programıma da hanımefendiler daha çok katılım gösteriyorlardı. Onlarla ortak bir dili daha kolay bulabiliyoruz. Sıhhat alanında yapacağımız fazlaca işler var. Onları da dile getirdik, burada fazlaca güzel konuk edildik. Yeniden ziyaret edeceğiz. Bir hekim olarak duvarlar örmek için değil, köprüler oluşturmak için ve ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmış olduğu bir periyodu hazırlamak için, ortaklık için geliyorum. Vatandaşlarımızla ortak paydada buluşabilmek adına onların evine gidiyorum” dedi.

“Evlatlarımız için bir gelecek inşa etmeye çalışıyoruz”

Siyasetçi olmakla cerrahlık içinde benzerlik bulunduğunu söyleyen Yerebakan, “Biz cerrahlar, aslen büyük vakaları ele alıyoruz ve vakaları çözüyoruz. Sadece vakaları çözüme kavuştururken birbirimizden ayrışmıyoruz. Bir sinerji oluşturarak ekip oluyoruz. Dolayısıyla siyaseti de buna benzetiyorum. Ben her girdiğim evde ve kapısını çaldığım insanlarda ortak bir köprü kurma amacındayım. Hanımefendiler bugün bizi fazlaca güzel ağırladılar. Milletvekilliği aslen onların sözlerini yerine getirmek anlamına geliyor. Kazananın hepimiz olması gerekiyor. Unutmayalım ki evlatlarımız için bir gelecek inşa etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Caner Sönmez – Güvenç Açaroğlu