Barcelona ile ilgili tartışmalar büyüyor

By | April 17, 2023
Barcelona ile ilgili tartışmalar büyüyor

Barselona İl Savcılığının, eski Yargıcı Teknik Kurulu (CTA) Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira’ya ilişik bir şirkete 2001-2018 yılları aralığında 7 milyon avrodan fazla ödeme yapmış olduğu tespit edilen Barcelona Kulübü, eski iki başkanı ile iki yöneticiyi “sporda yolsuzluk, usulsüzlük ve düzmece evrak” suçlamalarının peşinden başlamış olan tartışmalar devam ediyor.

Eski Barcelonalı futbolcu Gerard Pique katılmış olduğu bir radyo programında, iddialara ilişkin yöneltilen bir soruya, “Barcelona yargıcı satın almadı. Bu mevzuyla elimi taşın altına koyarım.” yanıtını verdi.

Katalan kulübünün Negreira’ya ödeme yaptığını futbolcular olarak bilmediklerini kaydeden Pique, “Bizim şeklinde uzun seneler oynayan futbolcular normal olarak hakemleri tanır. Fakat teknik direktörler bilhassa de dışarıdan gelenler için hakemlerle ilgili bilgiler yararlı olabilir. Ben futbolcu olarak, bu kişinin (Negreira) işi bu muydu bilmiyorum. Fakat bizim elde ettiğimiz sportif başarıların hiçbirinin üstünde gölge yoktur.” dedi.

Pique, şu anda her insanın Barcelona karşıtlığı yaptığını sadece kendisinin hem kulübüne hem de kulüp yöneticilerine güveninin tam bulunduğunu altını çizdi.

Ayrıca Barcelona Kulüp Başkanı Joan Laporta da dün katılmış olduğu bir söyleşi de mevzuyla ilgili gelen soruya sinirlenerek, şu yanıtı verdi:

“Armamızı kirleten alçaklarla yüzleşmek için sabırsızlanıyorum. Armamızı, kulübümüzü kirletmek için gerçekle asla ilgisi olmayan saldırılar var. Bazıları kıskançlıkla motive oluyor. Fena niyetle yürütülen kampanyalarla itibarımızı aşındırmaya çalışıyor. Barça değerleri olan bir kulüp. İşte bu yüzden Barça tüm dünyada beğeniliyor ve tanınıyor.”

Maliye’nin vergi kaçırmış olduğu şüphesiyle Negreira’nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL şirketiyle ilgili bazı hesapları incelemesinin peşinden Barcelona’nın bu şirkete 2001-2018 yılları aralığında toplamda 7,3 milyon avro ödediği ortaya çıkmış ve Katalan ekibinin ödemeler karşılığında hakemlerle ilgili bilgiler almış olduğu öne sürülmüştü.

Savcılık mevzuyla ilgili yürüttüğü soruşturma sonrasında Negreira haricinde Barcelona Kulübüne, eski başkanlardan Jose Maria Bartomeu ve Sandro Rosell ile eski iki yöneticiye karşı, “sporda yolsuzluk, kulüp yönetiminde usulsüzlük ve düzmece ticari belge düzenlemek” suçlamalarıyla dava açmasını talep etmişti.

İspanya Ceza Kanunu’nun 286. maddesine bakılırsa söz mevzusu suçlar, 6 aydan 4 yıla kadar hapis, 1 yıldan 6 yıla kadar hususi ticari işlerden men ve para cezası içeriyor.

Öte taraftan Real Madrid, CTA, LaLiga kurumu, İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) ve UEFA mevzuyu yakından takip ettiklerini açıklamıştı.

Barcelona’nın gelecek sürem için Şampiyonlar Ligi’nden men cezası alabileceği de iddia ediliyor.