2 günlük ziyaret sonlandı! Çin lideri Moskova’dan ayrıldı

By | April 17, 2023

Pazartesi günü Rusya’ya, Putin ile görüşmek suretiyle gelen Çin lideri Xi, bu sabah Rusya’dan ayrıldı.

2 günlük ziyaret sonlandı Çin lideri Moskovadan ayrıldı

Çin lideri Xi Jinping, Pazartesi günü Rusya‘ya geldi. İşgalin başlamasından sonrasında ilk kez Çin’ gelen Xi, burada Putin ile mühim temaslarda bulunmuş oldu.

‘SON DAKİKA’ KODU İLE GEÇTİLER

Haberin Devamı

AFP’nin ‘Son dakika‘ koduyla geçmiş olduğu haberde ise Xi’nin Rusya’dan resmi merasim sonrası ayrılmış olduğu yazıldı. Xi’nin Çarşamba günü ziyaret öncesi biliniyordu. RIA Novosti haber ajansı ise Xi’nin uçağının Rusya ve Çin ulusal marşlarını çalan bir onur kıtası tarafınca görüldükten sonrasında Moskova’nın Vnukovo havaalanından ayrıldığını söylemiş oldu.

 

İMZALAR ATILDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Kremlin Sarayı’nda resmi görüşmenin peşinden ortak basın toplantısı düzenleyerek, Rusya ve Çin içinde kapsamlı ortaklık ve stratejik işbirliğinin derinleştirilmesine dair ortak bildiriyi imzaladı.

Ortak bildiriye gore, Rusya ve Çin ekonomik olarak koordinasyonlu hareket edecek, iki ülke kendi para birimleriyle ticareti sürdürecek, tecim yolları genişletilecek ve enerji alanında yeni projeler gerçekleştirilecek.