‘Endişeliyim’ açıklaması icra eden Biden’a Netanyahu’dan yanıt: Kararları biz veririz

By | April 14, 2023

Biden’in protestolara ilişkin “Endişeliyim” açıklamasına Netanyahu’dan yanıt geldi: “İsrail, kararlarını en iyi dostları da dahil olmak suretiyle dışarıdan gelen baskılara bakılırsa değil, halkının iradesiyle alan bir ülkedir” açıklamasını yapmış oldu.

'Endişeliyim' açıklaması yapan Biden'a Netanyahu'dan cevap: Kararları biz veririz
‘Endişeliyim’ açıklaması icra eden Biden’a Netanyahu’dan yanıt: Kararları biz veririz

– ABD Başkanı Joe Biden’ın, İsrail hükümetinin tartışmalı yargı düzenlemesi mevzusunda “Bu yolda devam edemezler” açıklamasına karşılık İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün “İsrail, kararlarını en iyi dostları da dahil olmak suretiyle dışarıdan gelen baskılara bakılırsa değil, halkının iradesiyle alan egemen bir ülkedir” açıklamasını yapmış oldu.

BİDEN “ENDİŞELİYİM” DEMİŞTİ

İsrail hükümetinin tartışmalı yargı düzenlemesi emek harcaması sonrasında ülkede yaşanmış olan protestoların giderek şiddetlenmesi üstüne ülke turunda olan ABD Başkanı Joe Biden bir gazetecinin sorusu üstüne “İsrail’in birçok kuvvetli destekçisi şeklinde ben de oldukça endişeliyim … Bu yolda devam edemezler” açıklamasını yapmış oldu.

İsrail Başbakanı Netanyahu ise dün toplumsal medyadan Biden’a cevaben “Başkan Biden’ı 40 yılı aşkın bir süredir tanıyorum ve İsrail’e olan uzun soluklu bağlılığını takdir ediyorum.  İsrail ve ABD Birleşik Devletleri arasındaki ittifak sarsılmazdır ve aramızdaki ara sıra yaşanmış olan anlaşmazlıkların devamlı üstesinden gelir.

Yönetimim, hükümetin üç kanadı içinde uygun dengeyi tekrardan kurarak demokrasiyi güçlendirmeye kararlıdır ve bunu da geniş bir mutabakatla sağlamaya çalışıyoruz.

İsrail, kararlarını en iyi dostları da dahil olmak suretiyle dışarıdan gelen baskılara bakılırsa değil, halkının iradesiyle alan egemen bir ülkedir” açıklamasını yapmış oldu.