Oldukca şükür evimiz oldu

By | April 14, 2023

AFAD’ın “Evim Yuvan Olsun” kampanyasıyla hayırseverler 11 bin 525 evi depremzedeye açtı. İstanbul’da depremzedelere ilk evler Büyükçekmece’de tahsis edildi. Oğlu Alperen ile Kahramanmaraş’tan gelen Müjgan Altıntaş, “Oldukca şükür evimiz oldu. Bizlere abi oldular; her ihtiyacımızı karşılıyorlar” dedi. Şanlıurfa’dan gelen C.Z. de “Ilkin yurtta kaldık, sonrasında kaymakamımız bizlere bu şekilde güzel bir evi verdi” ifadesini kullandı.

Türkiye’yi yasa boğan depremler sonrasında AFAD tarafınca başlatılan “Evim Yuvan Olsun” kampanyası depremzedelere ümit oldu. 18 Şubat’ta duyuru edilen kampanyaya destek veren vatandaşlar, 11 bin 525 evi depremzedelerin hizmetine sunmayı taahhüt etti. Tek tek incelemeye alınan evlerden 2 bin 446’sına onay çıktı, bunlardan 714’üne depremzede yerleştirildi. İstanbul’da ilk evler Büyükçekmece’de tahsis edildi. Depremzedeler, kaymakamlık koordinesinde iş adamlarının kira bedellerini karşıladığı 22 dairede konuk edilmeye başlandı.

BİZE ABİ OLDULAR

O evlerin misafirlerinden birisi Kahramanmaraş’ta depreme yakalanan Müjgan Altıntaş oldu. Depreme oğlu Alperen’le beraber evlerinde yakalandıklarını ve fazlaca korktuklarını belirten Altıntaş, “Tanrı korudu bizi. Eşim geçen yıl 9 Şubat’ta koronadan vefat etti. Evimiz ağır hasar görmüş oldu. 5 gün dışarıda kaldık, sonrasında Diyanet’e gidip Kahramanmaraş’tan çıkmak istediğimizi söyledik. Bizi İstanbul’a Büyükçekmece’ye yönlendirdiler. Oldukca şükür evimiz de oldu. Bizlere ailelerinden biriymişiz benzer biçimde davranıp kucak açtılar. Bizlere abi oldular her ihtiyacımızı karşılıyorlar, Rabbim ülkemize zeval vermesin birliğimizi daim etsin” şeklinde konuştu.

YERİ GELDİ BİZE CAN OLDULAR

Şanlıurfa’dan gelmiş olarak eve yerleştirilen C.Z. de kendilerine ev tahsis eden hayırseverlere duacı olduklarını söylemiş oldu. C.Z. şunları söyledi: “Evimiz yan yatmıştı, fazlaca şükür bizlere zarar gelmedi. İkinci depremden sonrasında tahliye olmak istedik, devlet bizi derhal uçakla İstanbul’a getirdi. Ilkin yurtta kaldık, sonrasında kaymakamımız bizlere bu şekilde güzel bir evi verdi. Minik kızım doğuştan kalp hastası, yaşadıklarımızdan dolayı fazlaca korktu. Her gün Tanrı’ım ne olur zelzele olmasın diye yakarış ediyor. Oldukca şükür şu an evimiz var rahatça yaşayabiliyoruz. Bizlere yardım eden elini uzatan her insandan Tanrı bin kere razı olsun.”

Mustafa Ziraatçi.

1 yıl süresince gereksinimleri olacak

Kampanyaya katılarak depremzedelere ümit olan iş insanı Mustafa Ziraatçi ise, “Kaymakamımızdan ‘Evim Yuvan Olsun’ projesini öğrendik ve 1 senelik ödemesini yaparak 5 tane ev kiraladık. Evleri tek tek dolaştık hepsinin her detayına baktık, kendilerine evlerinde hissedecekleri şekilde içlerini yerleştirdik. Tanrı onlara destek olsun. Yardımseverlerimiz bundan sonrasında da depremzede kardeşlerimizi unutmasınlar. Unutmasınlar zira onların 1 yıl süresince gereksinimleri olacak. Kendi evlerine taşınana kadar her şeye gereksinimleri var. En azından gidip de bir halini hatırını sormak bile onlar için fazlaca büyük bir şey olacak, zaman birlik vakti hep birlikte bu yaraları saracağız. Türk halkı kuvvetli ve dirayetlidir” dedi.

50 aileyi konuk edeceğiz

Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna da kampanya kapsamında ilk etapta 50 ailenin konuk edileceğini söylemiş oldu. Tuna, ”Evim Yuvan Olsun programı kapsamında 22 dairede 22 ailemiz konuk edilmektedir. Halen kullanımı bizlere tahsis edilen 7 dairenin de eşya donatım işleri devam etmektedir. Kısa sürede 50 ailemizi bu program kapsamında konuk etmek istiyoruz. Ek olarak ilçemizde konuk ettiğimiz ailelerden başvuran 960 aileye 3 milyon TL nakdi yardım yaptık. 220 depremzede öğrenciyi okulların başladığı gün üniforma çanta kitap tedarik ederek servisle yeni okullarına yolladık. İŞKUR üstünden 32 vatandaşımızı ilçemizdeki işletmelerde istihdam etmeye başladık” ifadelerini kullandı.