Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Bir kısmı Ramazan Bayramı öncesi teslim edilecek

By | April 14, 2023

Son dakika haberi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Zelzele Konutları Temel Atma ve 1442 Konut, 250 Köy Evi ile 47 Dükkan Anahtar Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulunmuş oldu. Erdoğan, “6 Şubat depremleri için inşasına başladığımız köy evlerinden bir kısmını Ramazan Bayramı’nda teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen, zelzele konutları temel atma ile 1442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkanın anahtar teslim törenine katıldı.

Malatyalıların ramazan ayını, gelecek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı kutlama eden Erdoğan, bu yıl ramazan ayını Malatya’nın da aralarında bulunmuş olduğu şehirlerde yaşanmış olan depremler sebebiyle buruk geçirdiklerini söylemiş oldu.

Depremde yaşamını kaybeden vatandaşlara Tanrı’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Erdoğan, “Nerede olursak olalım, hangi işle uğraşırsak uğraşalım kalbimiz de kafamız da hep burayla, buradaki insanlarımızla. Biz asla bu depremi unutmadık. Depremde kaybettiğimiz canları unutmadık, zelzele yıkıntıları altında kalan hayalleri unutmadık. Ölenleri geri getiremeyiz fakat onun dışındaki tüm kayıpları telafi etmekte kararlıyız.” diye konuştu.

AA-20230413-30842057-30842053-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

‘BİZ BU MİLLETE HİZMETKAR OLMAYA GELDİK’

Erdoğan, yıkılan evlerin yerine daha güvenli ve modernlerini yapacaklarını, iş yerlerini daha ferah şekilde tekrardan inşa edeceklerini belirtti.

Şehirleri en güzel haliyle tekrardan ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyleki sürdürdü:

“Bundan dolayı biz bu ülkeyi aşkla seviyoruz. Biz Malatya’ya sevdalıyız, kayısıya sevdalı olduğumuz benzer biçimde. Türkiye’ye sevdalıyız şu sebeple bu millete hizmet etmek şereflerin en büyüğü. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Güzellikte eşi bulunmaz Malatya’dan yükselecek bir Tanrı razı olsun sözü bizim için dünyalara bedeldir. İkrar verdiğinde ikrarından dönmeyen, davasına sadık Malatya yanımızda olduğu müddetçe Tanrı’ın izniyle önümüzde hiçbir engel durması imkansız. Ahdine ve sevdasına sahiplenen Malatya, bizimle olduğu sürece bizim bileğimizi Tanrı’ın izniyle kimse bükemez. Göğsünde bin yılların onur nişanını taşıyan Malatya ile yol yürüdükçe Türkiye Yüzyılı bizlere bir el uzatımı mesafede. Battal Gazi’lerin, Sadrettin Konevi’lerin, Niyazi Mısri’lerin şehri Malatya’dan aldığımız ilhamla uygarlık bayrağımızı yükseltiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’nın zor, dar, kara günde bir olanların, birliğinden, dirliğinden, vakarından ödün vermeyenlerin, yüreğiyle, bileğiyle, alın teriyle vatanına haiz çıkanların, ecdadın emanetini yaşatmayı şereflerin en büyüğü bilenlerin şehri bulunduğunu söylemiş oldu.

AA-20230413-30842057-30842054-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

Erdoğan, sözlerine şöyleki devam etti:

“Malatya, ‘sevdiğin yar Malatya’ya değmeli’ diyen gönül sultanlarının, velhasıl adam benzer biçimde adamların, hanım benzer biçimde bayanların, delikanlı benzer biçimde delikanlıların şehridir. Ne diyor ozan? ‘Bey Dağı’nın yükseğinde kar olur, görmeyince dünya bana dar olur, ben ezelden Malatya’yı sevmişim, gönül kimi sevse ona yar olur.’ Evet. Bu Malatya, ipini, Kandil’deki PKK’lıların eline verenlere yar olur mu? Bu Malatya Pensilvanya’daki FETÖ’cülere gülücük dağıtanlara yar olur mu? Bu Malatya, kumar masası kurup, milletin ve devletin geleceğini ortaya sürenlere yar olur mu? Bu Malatya ülkesinin güvenliğini terör örgütlerine, ekonomisini Londra tefecilerine, dış politikasını emperyalistlere teslim edeceklere yar olur mu? Hay maşallah. Siz bu işi bitirdiniz. Tanrı’ın izniyle 14 Mayıs’ta da sandıklarda bitireceksiniz. Malatya’ya da esasen bu yakışır.”

Bir vatandaşın açmış olduğu, üstünde “Aşkım yüce dağlar kadar, içerimde volkan kaynar, bilemezsin sen Kemal, sevdalılar beni anlamış olur.” pankartını okuyan Erdoğan, “İşte gençler bu işi biliyor. Malatya’ya bunlara en güzel cevabı sandıkta vermek yakışır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’nın kendilerini asla yalnız bırakmadığını, 14 Mayıs’ta da hep beraber kutlu yürüyüşü devam ettireceklerini dile getirdi.

AA-20230413-30842057-30842055-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

‘MALATYA’DA 132 BİNE YAKIN HASARLI YAPI BULUNUYOR’

Milletlerin tarihlerinde kimi acı kimi tatlı fakat hepsi de geleceği için mühim yol ayrımları olan hadiselerin bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Türkiye için asrın felaketi 6 Şubat depremleri de 14 Mayıs seçimleri de bu şekilde bir öneme haizdir. Ülkemiz tarihinin en geniş alanda yıkıma ve en fazlaca can yitirilmesine neden olan depremini hep birlikte yaşadık. Zelzele bölgesindeki 6 milyona yakın bağımsız kısmı inceleyerek bunlardan 872 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı bulunduğunu belirledik. Malatya’da bu sayı 132 bine yakındır.”

Zelzele felaketinin peşinden arama kurtarma, yıkıntı kaldırma, acil yardım, geçici barınma çalışmalarıyla beraber kalıcı konutların yapımıyla ilgili hazırlıklara başladıklarını dile getiren Erdoğan, depremden 15 gün sonrasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ vasıtasıyla kalıcı konutların yapımıyla ilgili ilk kazmayı vurduklarını hatırlattı.

Erdoğan, “Hedefimiz 319 binini bir yıl içinde teslim edecek şekilde, 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak şehirlerimizi düzgüsel hayatlarına döndürmektir.” dedi.

İş yerlerini de dikkatsizlik etmediklerini kaydeden Erdoğan, “İlk etapta minik endüstri sitelerinde 6 bin iş yeri yaparak esnaf ve sanatkarlarımıza vereceğiz. Malatya’daki hak sahipleri için 70 bin konut ve 25 bin 300 köy evi inşa etmeyi planladık. Yeni konutlarımızı zemin artı 3 yada 4 katı geçmeyecek şekilde yapacağız. Yerinde dönüşecek konutlarımızı da aynı anlayışla ihya edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Alandaki bir vatandaşın taşımış olduğu, “Önder masa başlangıcında değil, iş başlangıcında belli olur.” sözlerini okuyan Erdoğan, “Ayinesi iştir kişinin söze bakılmaz, şahsın görünür eseri, aynen senin söylediğin benzer biçimde.” dedi.

Tüm bu binaları Malatya’nın geleneksel mimarisine, insanların yaşam alışkanlıklarına uygun şekilde tasarladıklarını dile getiren Erdoğan, şöyleki devam etti:

“Altyapısıyla okuluyla hastanesiyle çarşısıyla parkıyla, adeta Malatya’nın çevresini minik minik şehirlerle donatacağız. Bölge genelinde bugüne dek ihalesini yaptığımız 94 bin konut ve köy evinden ortalama 43 bininin temelini attık. Bunlardan Malatya’da inşa edeceğimiz 6 bin 700’ünün temelini de bugün sizlerle birlikte atarak ‘Ya Tanrı bismillah’ diyoruz. Temelini attığımız Battalgazi’deki 2 bin 480 konutun, Doğanşehir’deki 952 konutun ve 161 köy evinin inşallah fazla uzatmadan, kısa zamanda teslimatını yapacağız. Yeşilyurt’ta 2 bin 722 konutun, Yazıhan’da 157 konutun, Akçadağ’da 228 köy evinin hak sahiplerine hayırlı olmasını arzuluyorum. Bugün Malatya’da ek olarak Pütürge, Yeşilyurt ve Battalgazi’de daha önceki depremden dolayı gerçek sahibi olan 1692 kardeşimizin konutunun ve köy evinin anahtarlarını teslim edeceğiz. Bu konutlarımızın ve köy evlerimizin de yurttaşlarımıza hayırlı olmasını arzuluyorum. İnşallah, 6 Şubat depremleri için inşasına başladığımız köy evlerinden bir kısmını Ramazan Bayramı’nda teslim edeceğiz.”

AA-20230413-30842248-30842247-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

’79 MİLYAR LİRA TUTARINDA KAMU YATIRIMI YAPTIK’

Erdoğan, Malatya’da “İlk Evim Projesi” kapsamında 2 bin 791 konut yaparak daha ilkin verdikleri sözleri de tutmayı sürdürdüklerini vurgulayan Erdoğan, “Doğal aslına bakarsak biz Malatya’ya fazlaca yaratı ve hizmet kazandırdık. Hükümetlerimiz dönemlerinde Malatya’ya güncel rakamlarla yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 79 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık.” ifadelerini kullandı.

Eğitimde 5 bin 689 yeni sınıf inşa ettiklerini, kente ikinci bir devlet üniversitesi olarak Turgut Özal Üniversitesi’ni açtıklarını hatırlatan Erdoğan, gençlik ve spor alanında 12 bin 160 şahıs kapasiteli yükseköğrenim yurt binalarını kazandırdıklarını, bir stadyum ile çeşit branşlarda toplam 56 spor tesisi inşa ettiklerini söyledi.

Toplumsal yardımlarda, Malatyalı gerekseme sahibi vatandaşlara toplam 5,5 milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını dile getiren Erdoğan, şöyleki devam etti:

“Sağlıkta, 16’sı hastaneden oluşan toplam 70 sıhhat tesisi yaptık. Ulaştırmada, 36 kilometreden devraldığımız Malatya’daki bölünmüş yol uzunluğunu toplamda 464 kilometreye ulaştırdık. Halen devam eden yol projelerimizi inşallah kısa sürede tamamlıyoruz. Ziraat ve ormanda, Malatya’ya, 14 baraj, bir gölet, 14 sulama tesisi, bir yeraltı depolama tesisi, 49 taşkın koruma tesisi ve 10 tane hidroelektrik santral inşa ettik, 7 barajın da yapımı sürüyor. Son 20 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleriyle 421 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. İnşası devam eden 10 sulama tesisimizle 233 bin dekar araziyi daha sulayacağız. Malatyalı çiftçilerimize toplam 2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Endüstri ve teknolojide bir teknopark, 4 araştırma geliştirme merkezi, bir tasarım merkezi kurduk. Malatyalı iş insanlarımıza toplam 3 milyar lira tutarında prim teşviki verdik.”

‘BAY BAY KEMAL NE YAPTI?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerjide 191 bin organik gaz abonesi olan Malatya ve 8 ilçesine, organik gaz arzı sağladıklarını belirterek, “Önümüzdeki dönemde Arapgir, Arguvan, Doğanyol, Kale ve Pütürge’ye organik gaz arzı sağlamayı planlıyoruz.” dedi.

Bu yaptıkları yatırımlarının listesinin fazlaca uzun olduğuna işaret eden Erdoğan, “Şimdi sizlere ben bu tarz şeyleri anlatırken şöyleki bir düşünün, acaba bu bay bay Kemal ne yapmış oldu? Bunun yapmış olduğu bir şey var mı?” diye sordu.

Ziya Paşa’nın ” Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.” sözlerini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bay bay Kemal bir zamanlar SSK’nın genel müdürü değil miydi? SSK’nın genel müdürüyken aman ya Rabb’im, o hastanelerimizin hali neydi? Cenk Ay, hayatta olsaydı da onunla yapmış olduğu programları bizlere o yeniden yeniden gösterseydi. Hastalarımız hastanede ölüyor ve orada rehin, rehine kalıyordu. Bay bay Kemal sen bunların hesabını ilkin iyi mi vereceksin? Rehin oldular, rehine oldular. Şimdi ise bizim görkemli hastanelerimiz var. Eğitim araştırma hastanelerimiz var. Kent hastanelerimiz var ve hastanelerimiz dünyada övünç deposu. “Şu Kovid’de eğer bu hastanelerimiz olmasaydı halimiz nice olurdu? İstanbul’da Çam Sakura’mız, Murat Dilmener’imiz ve Feriha Öz hastanemiz olmasaydı halimiz nice olurdu? Ankara’da Bilkent’imiz, Etlik olmasaydı halimiz ne olurdu?”

Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda durmadan çalıştıklarını belirten Erdoğan, 6 bin 100 kilometre ile devraldıkları ulaşımı 28 bin 500 kilometreye uzattıklarını söylemiş oldu.

Alandakilerin “Malatya seninle gurur duyuyor” sloganı üstüne Erdoğan, “Ben de sizinle gurur duyuyorum fakat aslolan gururu 15 Mayıs’ta duyacağım.” yanıtını verdi.

“Bu meydandan öyleki bir ses verin ki Beydağı’nın zirvesinden dahi duyulsun.” ifadesini kullanarak alandakilere, “Malatya, 14 Mayıs’ta geleceğimize sahipleniyor muyuz? 14 Mayıs’ta kazanımlarımızı daha da ileri taşıyor muyuz? 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nın inşası için ‘Bismillah’ diyor muyuz? 14 Mayıs’ta ‘Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam’ diyor muyuz?” diye soran Erdoğan, “Evet” yanıtını aldı.

AA-20230413-30842323-30842320-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

Cumhuriyetin ilk asrını geride bırakıp yeni asrına girmek suretiyle olunan bu yılda, Türkiye’nin zamanı bir seçim yaşayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyleki devam etti:

“Türkiye’nin zamanı bir seçim yaşayacak. Bu seçimler ülkemizin ve milletimizin yalnız gelecek 5 senesini değil gelecek çeyrek asrını, yarım asrını belirleyecek. Politika sahnesini sizler de takip ediyorsunuz. Gelin 14 Mayıs’ta şu siyasal meftalara sandıkları gömüt edelim. Kimin ne yapmış olduğu, ne söylediği, kimin kimlerle yol yürümüş olduğu ortada. CHP, PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantılarıyla birlikte yürümüyor mu? Terör örgütlerinin Kandil’deki ağababaları, oradan yönerge veriyor mu? Öyleyse bu yavrularımızı dağa kaçıran, bu terör örgütünün ağababalarına onların parlamentodaki uzantılarına PKK’ya, YPG’ye aklınıza ne gelirse, bunlara 14 Mayıs’ta hep beraber bir ders veriyor muyuz?

Bu seçimlerde yalnız ittifaklar ve adaylar rekabet etmiyor. Bununla beraber bu seçimlerde Batı buraya yönerge veriyor. İki değişik zihniyet, iki değişik Türkiye hedefi de yarışıyor. Bir yanda son 21 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlarımız, Cumhuriyetimizin ikinci asrının remzi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla, geçen gün açıkladığımız seçim beyannamemizdeki taahhütlerimizle milletimizin 60 senelik hayalini gerçekleştirdiğimiz artık Togg’umuz var mı? Ülkemizin en büyük, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu’yu televizyonlarda izlediniz mi? CHP’nin adamları, CHP’nin ekranlardaki kara yüzleri, onlar ise ne yapıyorlar? TCG Anadolu’muzu karalıyorlar. Bunlar Togg’u da karalıyorlar. Siz bu ülkede iktidar olmadınız mı? Oldunuz. İktidar olduğunuz zamanlarda bir toplu iğne yapamadınız. Bir eseriniz var mı?”

‘AİLE KURUMUMUZ KUTSAL’

Muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi bulunduğunu belirten Erdoğan, “Bu büyükşehir belediyelerinde ne yapıyorsunuz? Hiçbir şey yok. Kurmuş oldukları 7’li masada her gün yeni bir kavgaya tutuşan, PKK’sından FETÖ’süne tüm terör örgütlerine gülücükler dağıtan, Kandil’den kimi gün ‘aferin’ alan, kimi gün zılgıt yiyen, sapık ve sapkın akımlarla ortaklaşa iş yapmaktan çekinmeyen. Bizim LGBT’yle işimiz yok. Biz bu sapkın zihniyetlerle savaşım ediyoruz. Bizde mukaddes aile kuruluşumuz var. Aile kurumumuz mukaddes, ona söz ettirtmeyiz. Her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca ortaya atan bir ucube ittifak var. İşte şu anda ana muhalefetin tarafındaki yavrular, yavru karşıcılık, bunlar LGBT’yle ilgili bir şey söyleyebiliyor mu? Hiçbir şey. Duydunuz mu? Duyamazsınız. Bundan dolayı söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim bulunduğunu. Arkadaşı bay bay Kemal olandan başka ne beklersiniz.” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin kendileri benzer biçimde arkasında durup millete örnek gösterebilecekleri tek bir eseri olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“İşte Cumhur İttifakı’nı gördünüz, Cumhur İttifakı’nın duruşu bu, dimdik ayaktayız. Adam benzer biçimde adam. Bu şekilde yürüyoruz. Bunların yıkmaktan, durdurmaktan, ülkemizin müdafa sanayisi atılımlarına dokunmaktan başka hiçbir vaatleri yok. Göreve geldik müdafa sanayimizin yüzde 20’si yerliydi. Şimdi yüzde 80. Nereden, nereye? Artık biz İHA’larımızı, SİHA’larımızı, Akıncı’larımızı, Kızılelma’mızı yapıyoruz. Bunların yasaktan, baskıdan, terör örgütleriyle ve vesayet güçleriyle yol yürümekten başka mazileri yok. Ne diyor? Terörist başını çıkaracaklarmış. Ne diyor? Diyarbakır’da 51 Kürt yavrumuzu öldüren, onların ölümüne vesile olan Selo’yu çıkartacaklarmış. Bizim hukukumuzda katilin yeri bellidir. Katillere, yataklık edenler bellidir. Onun için Cumhur İttifakı’nın iş başlangıcında kalması koşul.”

AA-20230413-30842323-30842322-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

‘İSTİKBALİNİZE SAHİP ÇIKMANIZI İSTİYORUM’

Yaratı, vizyon, millete hizmet derdi olmayınca, ortada yalnız didişme, çekişme, bolca hakaret ve saygısızlığın bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şöyleki konuştu:

“Doğal bir de üç günlük siyasal çıkarları için bölücülerle ve FETÖ’cülerle kol kola girmek benzer biçimde omurgasızlıkları var. Buradan soruyorum, bir senede toplantı üzerine toplantı yapmış olup da kavgasız gürültüsüz aday bile belirleyemeyenler, bu ülkeye rahatlık getirebilir mi? Daha 7 ortak birbirini yönetim edemeyenler, 85 milyonluk Türkiye’yi yönetim edebilirler mi? Normal olarak edemez. Başlangıcında bulunmuş olduğu partiye kazandırdığı tek bir başarı olmayanın, ülkeye hayrı olabilir mi? Normal olarak olması imkansız. Ortada, millete örnek gösterecek tek bir eserleri olmayanlar, depremzedelerimizin sıkıntılarını çözebilir mi? Normal olarak çözemez. Ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz bu şekilde bir ekibe bırakın Türkiye’yi, bırakın Malatya’yı, bir bakkal dükkanı bile emanet edilemez. Bizim tanıdığımız Malatya, ülkenin yönetimini devamlı ‘durduracağız, yıkacağız, dokunacağız’ diyen yedi ortaklı bir yıkım ittifakına teslim etmez. Bizim bildiğimiz Malatya, ne kendi geleceğini ne de evlatlarının geleceğini yedi iş bilmezin bir arada olduğu bir kumar masasına terk etmez. Bizim bildiğimiz Malatya, ellerinde masumların kanı olan azılı teröristleri hapisten çıkarıp, yeniden aramıza salmayı vaat edenlere asla saygınlık etmez.

Yalnız hayal satan, lafazanlık meydana getiren, uçuk kaçık vaatlerle günü kurtarmaya çalışan bu ekibin siyasetten tasfiye vakti gelmiştir. Bunu hazır mıyız? Sizlerden 14 Mayıs’ta bu zihniyete ‘artık yeter’ demenizi rica ediyorum. Sizlerden bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, 2-3 bakanlık kapmak için ülkenin kaderiyle oynayanlara ‘dur’ demenizi temenni ediyorum. Sizlerden, ‘Türkiye Yüzyılı için yarın değil, derhal şimdi’ diyerek sandığa gitmenizi isterim. ‘Durmak yok, yola devam’ diyerek, bizimle Türkiye Yüzyılı’na yürümenizi isterim. Öyleyse ‘doğru adımlarla yola devam’ diyerek, istikbalinize haiz çıkmanızı isterim.”

“Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız.” diyen Erdoğan, temeli atılacak ve teslimi yapılacak zelzele konutlarının hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, bu eserlerin Malatya’ya kazandırılmasında alın teri döken bakanlığı, kurumları, yüklenicileri kutlama etti.

‘CUMHUR İTTİFAKI İŞ ÜRETİR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının peşinden, Malatya’da yapımı tamamlanan 1442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkanın anahtar teslimi ile kente yapılacak 6 bin 700 afet konutunun temel atımını gerçekleştirmiş oldu.

Temel atma noktalarına canlı bağlantıyla bağlanan Erdoğan, “Birileri söz üretir, Cumhur İttifakı da gördüğünüz benzer biçimde iş üretir. İşte Cumhur İttifakı bu. Yalan yok, talan yok, dolan yok. Millet İttifakı’nda ne ararsan var.” dedi.

Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın yapmış olduğu duanın peşinden Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle butona basarak, konutların temelini attı.

Törene, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Gezim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı. (AA)