Cepteki oruç ve namaz yardımcıları

By | April 14, 2023

Cep telefonlarındaki aplikasyonlar; iftar, sahur, namaz vakitleri, kıble yönü ve en yakın camileri bulma mevzusunda kolaylık sağlıyor. Diyanet’in ‘Namaz Vaktim’ uygulaması bu alandaki ilklerden. Muslim Assistant gene cepteki yardımcılardan. Zabihah ‘Helal restoranları’ gösteriyor.

Ramazan ayının maneviyatını doyasıya yaşamak isteyenlerin günümüzdeki tercihlerinden biri de mobil uygulamalar. Gelişen teknoloji yardımıyla birçok aplikasyon ve yazılım Ramazan ayını daha rahat geçirmemizi sağlıyor. Cep telefonlarına sığan bilgiler yardımıyla sahur, iftar ve namaz saatlerini denetim edebiliyorsunuz. Bu hafta, birçok kişiye destek olacak mobil uygulamaları derledik.

SAHUR VE İFTAR SAATLERİNİ BİLDİRİYOR

Bu uygulamaların eskilerinden ve bilinenlerinden olan Diyanet Namaz Vaktim, geniş alternatifleriyle dikkat çekiyor. . Kıble yönü, en yakın camii ve dualara buradan erişebilirsiniz. Namaz Vaktim, Android 12 işletim sistemi güncellemesi ile gelen yeni özelliklere uyum sağlaması açısından yenilendi. Uygulama ek olarak, seçtiğiniz saat dilimine ilişik namaz vakitlerini otomatik görebilme, bir aylık namaz saatlerini görüntüleme ve yazdırabilme, namaz için alarm kur özelliğine haiz.

BİRÇOK KİŞİNİN VAZGEÇİLMEZİ

Global bir uygulama Muslim Assistant’ın Türkçe dil seçeneği bulunuyor. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslümanların sahur ve iftar saatlerini denetim edebileceği bir sistem geliştirilmiş.Ramazan Calender uygulaması, namaz, sahur ve iftar detayları yanında, İslami mevzularda sorularla da imtihan yapıyor.

Size en yakın cami bilgisini sunmasının yanında, Kur’an-ı Kerim dinleyebilirsiniz. Kıble bulucu, günlük dualar, İslami takvim ve namaz alarmını da kullanabilirsiniz. Ezan Vakti Pro ise, namaz ibadetini yerine getiren bir çok kişinin telefonunda vazgeçemediği uygulamalardan. Ezan vaktini geri sayma, Kur’an, pusula, yakın cami, hatırlatıcı, yiyecek menüsü benzer biçimde birçok özelliği menüsünde barındırıyor.

KOLAY ARAYÜZLE KULLANIM İMKANI

Kolay bir arayüze haiz Ramazan+ da benzerleri benzer biçimde oruç tuttuğunuz zamanlarda ihtimaller içinde dalgınlıkları önlemeye yönelik alarm özelliklerine haiz. Kullanımı ise son aşama kolay. Ramazan mirası ise, kutsal ay süresince deneyimlerinizi paylaşmanıza ve başkalarının neler yaşadığını görmenize olanak sağlıyor.

YURT DIŞINDAKİLER İÇİN HELAL MUTFAĞIM

Helal mutfağım da İslam ülkeleri haricinde yaşayanların helal besin bulmalarını sağlıyor. Zabihah, yiyecek hayata geçirmeye azca vakti olan her Müslümanın Helal restoranları kolayca bulmasına destek olan bir uygulama. Ramadan Diet bir ay süresince kilo vermeyi ümit edenler için, bu uygulama destek oluyor. Uygulama, yiyecek günlüğü sunuyor.