İngiltere’de besin krizi: 1 milyondan fazla çocuk besin yardımı alıyor

By | May 10, 2023

İngiltere’deki yaşam pahalılığı en oldukca evlatları etkiledi. Ülke genelinde besin yardımı dağıtan sivil cemiyet kuruluşu The Trussell Trusst’ın yayınladığı verilere nazaran son bir yılda dağıtılan ortalama 3 milyon besin paketinin 1 milyondan fazlası ufaklıklara gönderildi. Kuruluşun verilerine nazaran ülkede son 12 ayda 760 bin şahıs ise ilk kez besin yardımı aldı.

İngiltere’de artan yaşam maliyetleri sebebiyle besin yardımı alanların sayısında artış yaşandığı ve son 12 ayda 1 milyondan fazla çocuğun besin yardımı almış olduğu açıklandı.

Son yıllarda Rusya-Ukrayna savaşı ve Covid-19 salgını benzer biçimde nedenlerle dünyadaki birçok ülkenin ekonomisi ziyan oldu. İngiltere’de ise yaşam maliyetlerinin artmasıyla yakıt, ısınma, barınma ve besin tedariki mevzusunda sorun yaşanıyor. Bundan dolayı besin bankalarından yardım alanların sayısında büyük bir artış yaşandı.

South Tyniside Besin Bankası yöneticisi Brian Thomas, bilhassa artan yaşam maliyetlerini karşılayamayan düşük gelirli ailelerin besin bankalarına başvurularının benzeri görülmemiş bir oranda yükseldiğini açıkladı.

İngiltere’de bundan önceki yıl 800 binden fazla çocuk besin yardımı alırken, 2017-2018 yılları aralığında ise 500 binden azca çocuk yardım almıştı. Hükümetin ekonomik sıkıntılara karşı lüzumlu önlemleri almadığı sebebi öne sürülerek sık sık eleştirildiği ülkede, çeşitli meslek gruplarından binlerce şahıs işbırakımı halletmeye devam ediyor.