Heiko Vogel: “Yaşananlardan dolayı önemsiz bir maç”

By | May 10, 2023

UEFA Konuşma Ligi play-off turunda Trabzonspor ile karşılaşacak Basel’in Sportif Direktörü Heiko Vogel, “Rakibimizin olduğu benzer biçimde ikimiz de oynamak zorunda olduğumuz bir maç olarak düşünüyoruz.

UEFA Konuşma Ligi play-off turunda Trabzonspor ile karşılaşacak Basel’in Sportif Direktörü Heiko Vogel, “Rakibimizin olduğu benzer biçimde ikimiz de oynamak zorunda olduğumuz bir maç olarak düşünüyoruz. Hiçbir şekilde gol sevincinin yapılmayacağını bu akşamki görüşmede oyuncularıma söyleyeceğim” dedi.

Dört saatlik bir yolculuğun arkasından otele geldiklerini belirten Vogel, “Yarınki maçın burada tamamen bu olaylardan dolayı önemsiz bulunduğunu söylemek isterim” diye konuştu.

Trabzonspor’un bir gol ya da başka bir vakada bir luk yapılmaması yönündeki sonucuna ilişkin ise Vogel, “Buradan Trabzonspor’un almış olduğu bu karara saygı duyuyoruz. Kesinlikle ikimiz de buna katılacağız. Hiçbir şekilde gol sevincinin yapılmayacağını bu akşamki toplantılarda oyuncularıma söyleyeceğim. Ikimiz de Trabzonspor’un bu sonucuna katılacağız” şeklinde konuştu.

Vogel, “Trabzonspor oyuncularının, ‘Oynamak zorunda olduğumuz bir yarışma olduğumuz için oynayacağız’ şeklindeki ifadelerini, siz kendi takımınıza iyi mi yansıttınız?” şeklindeki soruya da, “Rakibimizin olduğu benzer biçimde ikimiz de oynamak zorunda olduğumuz bir maç olarak düşünüyoruz. Bu yüzden fazladan bir motivasyonumuz yok” yanıtını verdi.

Kasım Adams: “Futbol oynayıp evimize gideceğiz”

Basel’in müdafa oyuncusu Kasım Adams da, “Kesinlikle burada Trabzonspor’un hocasının da ifade etmiş olduğu benzer biçimde ikimiz de oynamak zorunda olduğumuz bir maça geldiğimizin farkındayız. Ikimiz de yarın bu anlamda burada bir tek futbol oynayıp yine evimize döneceğiz” dedi.

Adams, İsviçreli oyuncuların da mutsuz görülmesine ilişkin ise, “Ilk olarak ekip dostlarım da ben de aynı düşünceye sahibiz. Buraya geldik zor bir zamanda maç oynayacağız. Tek hedefimiz bu maçı oynayıp yine evimize dönmek olacak. Herhangi değişik bir motivasyon durumumuz yok” ifadelerini kullandı.

Simon Walter: “Rövanş maçında ikimiz de kampanya yapmayı düşünüyoruz”

Basel Kulübü Medya İletişim Görevlisi Simon Walter ise kulüp adına açıklamada bulunarak, “Geçen hafta yaşadığınız zelzele vakasından dolayı üzüntümüzü ve başsağlığı dileğimizi ifade ediyoruz. Kalbimizin sizinle bulunduğunu bilmenizi istiyoruz. Burada yarın oynanacak olan maçı futbol anlamında önemi pek olmamakla birlikte rakibimizin burada göstermiş olduğu depremzedelere yardım kampanyasını ikimiz de canı gönülden destekliyoruz ve bu anlamda rakibimiz Trabzonspor’u da kutlama ediyoruz bu şekilde bir düşünceyle maça çıkacakları için. Kısaca burada toplanacak gelirin depremzedelere bağışlanacak olmasını ikimiz de destekliyoruz” dedi.

Rövanş maçında kendilerinin de depremzedeler için bir kampanya yapmayı düşündüklerinin altını çizen Walter, “Ikimiz de rövanş maçında bir bağış kampanyası yapmayı düşünüyoruz. Bu mevzu hakkında bilgilendirme yapacağız. İsviçre’deki bir STK ile ortak bir çalışmayla ikimiz de desteklerimizi Türk halkına göstereceğiz” şeklinde konuştu

Hazırlıklarını tamamladı

UEFA Avrupa Konuşma Ligi’nde yarın Trabzonspor ile karşılaşacak olan Basel, son çalışmasını maçın oynanacağı Şenol Güneş Spor kompleksi Akyazı Stadyumu’nda, basın mensuplarına ilk 15 dakikası açık yapmış olduğu antrenmanla tamamladı.