Orkun Kökçü’den Türkiye’ye destek pazubendini takmayan Tadic’e tavır

By | May 10, 2023

Orkun Kökçü’den Türkiye’ye destek pazubendini takmayan Tadic’e tavır

Hollanda Ligi’nde Feyenoord kaptanı olan ulusal futbolcumuz Orkun Kökçü’nün Ajax maçı seremonisinde Dusan Tadic’e gösterdiği tavır gündem oldu.

Orkun Kökçü’den Türkiye’ye destek pazubendini takmayan Tadic’e tavır

Hollanda Eredivisie’in lideri Feyenoord, 26. haftada konuk olduğu öncesiz rakibi Ajax’ı 2-1 geriye düşmüş olduğu maçta 3-2 yenik etti.

Önder bu galibiyetle en yakın rakibi Ajax’a 6 puan fark atarken ligin bitimine 8 hafta kala şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti. Zirve yolunda dirimsel ehemmiyet taşıyan mücadelede Feyenoord kaptanı ulusal futbolcu Orkun Kökçü’nün Ajax kaptanı Dusan Tadic’e yönelik hareketi gündem oldu.

ELİNİ SIKMADI

Orkun, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere destek için üstünde Türk bayrağı bulunan pazubendi takmayı reddeden Sırp futbolcunun elini sıkmadı.

Johan Cruyff Arena’da seremoni öncesi top ve kale seçimi için meydana getirilen para atışının arkasından hakemlerle tokalaşan ulusal futbolcu Orkun’un, Tadic’i görmezden gelmesi gözlerden kaçmadı. Maçın yayıncısının ekrana getirmiş olduğu o anlarda Tadic ile tokalaşmayan Orkun’un tepkisi Hollanda’da gündem yarattı.

FUTBOLSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ

Orkun’un bu tavrının altında yatan sebebinin Türkiye ve Suriye’de yaşanmış olan yıkıcı depremlerin arkasından organize edilen destek pazubendinin Sırp oyuncu Dusan Tadic tarafınca takılmaması olarak yayınlandı.

Hatırlanacağı suretiyle vatanımızda yaşanmış olan zelzele felaketi sonrası Hollanda Futbol Federasyonu’nun onay vermesiyle başta Türk yıldızlar Orkun Kökçü ve Burak Yılmaz olmak suretiyle Eredivisie’deki tüm ekip kaptanları Türkiye halkına desteklerini göstermek amacıyla maçlara hususi bir pazubendi takarak çıkmıştı.

Ajax kaptanı Dusan Tadic’in pazubendini takmayı reddetmesi tepkiyle karşılanmıştı. Sırp futbolcu hemen sonra toplumsal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak, “Türkiye ve Suriye depremleri beni derinden sarstı. Düşüncelerim bu trajidide yakınlarını kaybeden insanoğlu ve her şekilde etkilenen hep beraberce” ifadesini kullanmıştı.