Enkazdan kurtarılan anne ve bebeği 21 gün sonrasında kavuştu

By | May 10, 2023

Kahramanmaraş merkezli ikinci depremde yıkıntı altında kalan Bedia Kılınç (36) ile kendisinden sonrasında enkazdan kurtarılan 2 aylık oğlu Ümit Kılınç, 21 gün sonrasında Sivas’ta hastanede buluşturuldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanmış olan ilk depremde oturdukları apartman hasar gören Bedia-Durmuş Ali Kılınç (42) çifti ile evlatları Neziha (7), Cafer Efe (5) ile 2 aylık Ümit dışarı çıkarak kurtuldu. Evlerinde hasar oluşan aile güvenli bulunduğunu düşündükleri Durmuş Ali Kılınç’ın babası Cafer Kılınç’ın Kümbet Mahallesi’nde bulunan 4 kattan oluşan apartmandaki dairesine yerleşti. Aynı gün öğlen saatlerinde yaşanmış olan ikinci depremde sığındıkları binanın çökmesiyle ailenin tamamı yıkıntı altında kaldı. Anne Bedia Kılınç kendi imkanlarıyla enkazdan çıktı. Evlatları Neziha, Cafer Efe ile 2 aylık Ümit da enkazdan birkaç saat arayla sağ kurtarıldı. Evlatların babası Durmuş Ali, büyükbabası Cafer ile eşi Menşure Kılınç yıkıntı altında kalmış olarak yaşamını yitirdi. Olayın arkasından Ümit Kılınç bebek Elbistan Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı. Vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler olan anne Bedia Kılınç ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek Plastik Cerrahi Servisinde tedavi altına alındı. Ümit’un kardeşleri Neziha ve Cafer Efe Kılınç ise Sivas’ta KYK Yurdu’na yerleştirildi. 

Haberin Devamı

Bebek Ümit Kılınç’ın Elbistan’da bulunduğunun tespiti üstüne Kahramanmaraş Aile ve Toplumsal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Ümit Kılınç, annesiyle buluşturulmak suretiyle Sivas’a getirildi. Hastane odasında anne ile bebeğinin ulaşması esnasında duygulu anlamış olur yaşandı. 

‘RABBİME BİNLERCE ŞÜKREDİYORUM’

Bebeğine sarılarak gözyaşı döken Bedia Kılınç, “Hem mutluyum, hem hüzünlüyüm. Bir tarafım tamamlanmamış, bir taratan da Tanrı’a şükrediyorum. Üç çocuğumu bana bağışladığını için Rabbime binlerce şükrediyorum. Eşimi, ablamı ve çocuklarımın dedesini kaybettik. Hem neşeli hem de hüzünlüyüm. Depremden beri çocuğumu görmüyordum. En son 10 dakika ilkin mamasını verip yatırmıştım. Fazlaca şükür sıhhat durumu iyi. Rabbim hiç kimseye evlat acısını yaşatmasın. Eşimin yokluğunu onlarla dolduracağım” dedi. 

Haberin Devamı

Bedia Kılınç’ın sıhhat durumu hakkında informasyon veren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Tamer Doğan, “Vücudunun çeşitli yerlerinde ezilemeye bağlı yaralanmalar için lüzumlu tedaviyi yaptık. Şu an oldukça iyi durumda. Yaraları iyileşmeye başladı. Sanırım bu hafta içinde yaraları tam düzelince taburcu olmasını planlıyoruz. Doğal olarak bu şekilde durumlarda bir bebeğin annesine ulaşması, büyük acılar içinde azca da olsa yüreğimize bir miktar su serpti” diye konuştu. 

Sivas Aile ve Toplumsal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, annenin tedavisi bitene kadar bebeği kurum olarak kendilerinin muhafaza edeceğini, tedavinin arkasından da yine buluşturarak ihtiyaç duyulan desteği vereceklerini söylemiş oldu.

Enkazdan kurtarılan anne ve bebeği 21 gün sonra kavuştu
Enkazdan kurtarılan anne ve bebeği 21 gün sonra kavuştu
Enkazdan kurtarılan anne ve bebeği 21 gün sonra kavuştu