Murat Ülker Öz Besin-İş Belgeseli’nde konuştu: Sendika her büyük ölçekli iş yerinde olmalı

By | May 10, 2023

Murat Ülker, Öz Besin İş sendikası tarafınca hazırlanan belgeselde konuk oldu. Kısa yaşam öyküsü, ilk işi ve Ülker’deki emek verme hayatıyla ilgili bilgiler veren Ülker, belgeselin ilk bölümlerini kendi sayfasında yayınladı. Ülker, “Ben sendikanın her işkolunda her büyük ölçekli işyerinde olması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Murat Ülker, Öz Besin İş sendikası tarafınca hazırlanan belgeselde soruları yanıtladı.

Ülker, şu ifadeleri kullandı:

“Öz Besin- İş Türkiye sendika hareketine söylem, fiil ve projeleriyle birçok ilki ve örneği kazandıran mühim sendikalarımızdan biridir. Ülker ve Öz Besin birlikteliği de aynı şekilde işçi ve işveren ilişkileri açısından tarihsel gelişim içinde birçok başarı göstermiş vaka yaşanmıştır. Öz Besin İş’teki arkadaşlarımız yarım asrı aşan bu hareket için bir belgesel hazırlıyorlarmış, bana sorular gönderdiler, ben de o sorulara kameralar önünde yanıt verdim.

Şimdi onlardan izin alarak bu videoyu iki bölüm halinde aşağıda paylaşıyorum. Neler var bu videolarda; kısa yaşam öyküm, ilk işim, Ülker’de emek verme yaşamım, sonrasında niye başkanlığı devrettiğim, 1970’lerdeki işçi olaylarının Ülker’e iyi mi yansıdığı, Öz Besin-İş’le ilgili anılarım, ilk toplu iş sözleşmesi, grup sözleşmesi ile ilgili düşüncelerim, tüm işçi-işveren çatışmalarının arkasında ne olduğu, doğuda niye yapınak olmadığı, Öz Besin İş sendikasının farkının bizim gözümüzde ne olduğu ve niye sendika taraftarı olduğum… Geçenlerde TİSK ile ilgili vidyonun önsözünde sendikalarla ilgili görüşümü yazmıştım. Burada yine edeyim: Ben sendikanın her işkolunda her büyük ölçekli işyerinde olması gerektiğine inanıyorum. İyi niyetli ve gizli saklı gündemsiz sendikacılık iş barışı ve iş güvencesi açısından fazlaca yararlıdır. Tecrübelerime dayanarak tavsiye ediyorum.”