Asla utanmanız yok mu?

By | May 10, 2023

Asla utanmanız yok mu?

Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi, kente gelen depremzedeler için çağrı düzenledi. Çoluk çocuk 300 depremzede yere serilen örtüler üstünde kahvaltı etti, protokol üyeleri masada oturdu.

Hiç utanmanız yok mu?

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygarlık Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEDEM), 6 Şubat depremlerinin arkasından kente gelen depremzedeler için kahvaltı düzenledi. Farabi Camii altındaki araştırma merkezinde düzenlenen etkinliğe üniversite yetkilileri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara, fazlaca sayıda akademisyen ve ortalama 300 depremzede katıldı.

Protokol üyeleri kahvaltısını, kendileri için hazırlanan masada yapmış oldu…

23 Şubat’ta MEDEM Müdürü Doç. Dr. Nuran Çetin tarafınca düzenlenen kahvaltıya katılan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve protokol üyeleri kendileri için hazırlanan masada, depremzedeler ise yerde kahvaltı yapmış oldu.

Ortalama 300 depremzede ve evlatları, camide yere serilen örtülerin üstünde yemeğini yedi.

Kahvaltı programına ilişkin fotoğraflar Bülent Ecevit Üniversitesi’nin toplumsal medya hesaplarından paylaşılınca CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun tepki gösterdi. Uzun şunları kaydetti:

CHP İlçe Başkanı Ebru Uzun

MİSAFİRLERİ İNCİTTİK

“Üniversite Rektörü Sayın Özölçer’in depremzedelere moral ve dayanışma için düzenlemiş oldukları kahvaltı etkinliğinde tanık olduğumuz görünüm asla hoş değil. Rektör hocamızın iyi niyetinden şüphemiz yok fakat bu organizasyonu iyi mi bu şekilde düşüncesizce yaptılar idrak etmek hakkaten fazlaca zor. Şu acılı insanlarımızı yerlerde oturtup kendilerinin masada oturmaları Zonguldak misafirperverliğine yakışmamış, kardeşlerimizi inciten bir tavır olmuştur. Amacınıza uygun tesis mi yoktu?”

Prof. Dr. İsmail Hakkı

Rektör: Yanlış anlaşıldığı için üzgünüm

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer eleştiriler üstüne “Ben de organizasyona davetli olarak katıldım aslına bakarsan gecikmeli gidebildim. İçeriye girdiğimde alanda yalnızca 1 tane masa bulunduğunu gördüm. Evvelinde haberim olsaydı eğer düzenin hazırlanmasını sağlayabilirdim. Fakat olmadı maalesef. Yanlış anlaşıldığına üzüldüm” dedi.