AK Parti’den belediyelere ‘Ramazan’ çağrısı

By | May 11, 2023

AK Parti Mahalli Yönetimler Başkanlığı, partili belediyelerden Ramazan ayında şehirlerde yardımlaşmanın ve dayanışmanın bereketinin en güzel şekilde yaşatılmasını, depremzede vatandaşların gereksinimlerine duyarlılık gösterilmesini istedi.

Ramazan dolayısıyla AK Parti Mahalli Yönetimlerden Görevli Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin imzasıyla AK Partili belediyelere yazı gönderildi.

Türkiye’nin, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya kalmış olduğu hatırlatılan yazıda, devletin, zelzele anından itibaren, tüm kurumlarını tüm imkanlarıyla seferber etmiş olduğu açıklandı.

Bunun yanında, belediyelerin, afet bölgelerinde yaraları sarmak için büyük bir gayretle çalışmasının takdire şayan olduğu anlatılan yazıda, şunlar kaydedildi:

“Depremden etkilenen il ve ilçelerimizle ‘kardeş belediye’ uygulamalarımız etkili oldu ve büyük bir teveccüh görmüş oldu. Bu yüzden gece gündüz demeden bölgede hizmet eden, yaraların sarılmasında samimi çaba gösteren tüm belediye başkanlarımızı ve ekip dostlarını kutlama ediyorum. Ülkemizi derinden etkileyen asrın afetinden dolayı, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i karşılamanın mutluluğunu buruk bir halde yaşıyoruz. Kayıplarımızı geri getiremesek de devletimiz yıkılanın yerine daha iyisini, daha güzelini hayata geçirmeye muktedirdir. Devletimizin kurumlarıyla belediyelerimizle hayırsever yurttaşlarımızın gayretiyle hep beraber bu felaketin acısını dindirecek ve yaraları saracağız.”

  • Yazıda, derin bir içsel iklimin solunum edileceği bu kutsal ayda mahalli yönetimlere düşen görevin, şehirlerde yardımlaşmanın ve dayanışmanın bereketini en güzel şekilde yaşatmak olduğu açıklandı.

“Şehitlerin emanetleri ve gaziler dikkatsizlik edilmemeli”

Zelzele felaketi sebebiyle değişik şehirlere gelen afetzedeler için mahallelerde iftar çadırları kurulabileceğine işaret edilen yazıda, şunlar kaydedildi:

“Toplu iftar organizasyonu meydana getirilen alanlara ulaşamayan depremzedelerimize iftarlık ve sahurluk ikramlarınızı hassasiyetle teslim etmeliyiz. Afetzede yurttaşlarımızın her daim yanlarında olduğumuzu hissettirmeli ve onlara şehirlerimizdeki misafirperverliğimizin en güzel örneklerini sergilemeliyiz. Afet bölgelerinde yaptığımız inşa ve ihya çalışmalarının yanında, tüm belediye başkanlarımızdan şehirleri için gösterdikleri hassasiyetin aynısını afet bölgelerinde de göstereceklerinden asla şüphemiz yoktur. Kardeş belediyelerimizin zelzele bölgesinde yapacağı programlarla vatandaşlarımızı bu içsel iklimden yoksun bırakmamış olacağız. Ek olarak bu kutsal ayda gereksinim sahibi kardeşlerimizin yaralarını sarmak, sofralarına konuk olmak, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir.”

  • Yazıda şehitlerin emaneti ailelerin ve kahraman gazilerin de dikkatsizlik edilmemesi icap ettiğinin altı çizildi.