TRT World’den küresel iklim değişikliğine yönelik dev yapım: Değişimin Tohumları

By | May 10, 2023

Küresel iklim değişikliği hakkında Türkiye’deki gelişmeler ve global düzeyde öncü olan uygulamalar TRT World’ün hazırladığı hususi bir belgeselle ekranlara geliyor. Belgesel çekimleri için Türkiye’ye getirilen dünyaca meşhur erkek oyuncu Adrian Grenier’in sunmuş olduğu “Seeds of Change” (Değişimin Tohumları) bu akşam saat 18.00’de TRT World’de ekranlara gelecek.

193 ülkeye aynı anda gösterim icra eden Türkiye’nin ilk internasyonal İngilizce haber kanalı TRT World, global bir belgesel prodüksiyonuna daha imza attı. İklim değişikliği ve dünyaya etkilerini aktaracak olan belgeselin sunuculuğunu Hollywood’un meşhur oyuncu adı Adrian Grenier, yönetmenliğini ise ödüllü yönetmen Susan Gray yapıyor.

Toplumsal medya hesabından belgeselin bu akşam yayınlanacağını duyuran TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “TRT World küresel iklim değişikliği sorunuyla mücadelede Türkiye’nin attığı yenilikçi ve sürdürülebilir adımların yer almış olduğu yepyeni bir belgeselle geliyor. Ödüllü yönetmen Susan Gray’in yönettiği ve meşhur erkek oyuncu Adrian Grenier’in sunmuş olduğu Seeds of Change 18.00’de TRT World’de,” ifadelerini kullandı.

İklim sorunlarıyla mücadeledeki en iyi uygulamalar bu belgeselde

Küresel iklim değişikliği ile mücadelede değişimin temellerinin iyi mi anlatıldığını özetleyen uzun metraj belgeselde Türkiye’nin yenilikçi yaklaşımları da geniş bir halde ele alındı. Belgesel küresel iklim değişikliği ile ilgili farkındalık oluşturmayı hedefliyor, meydana gelen projeleri ve dünyadaki uygulamaları konu alıyor.

Dünyanın dört bir yanından problemler ve çözümler ile beraber mevzunun uzmanlarının sahada bizzat çalışmalarını takip eden belgesel, uzun metraj olarak çekimlerine devam ediyor. Yapım, iklim değişikliğinden meydana gelen aksaklıkların değişik coğrafyalardaki görünümü ile bu sorunlardan meydana gelen zorlukların üstesinden gelmek için geliştirilmiş uyum çözümlerini işleyecek. Tanınmış uzmanlar ile “farkındalık” misyonu taşıyan belgeselde iklim sorunları ile mücadeledeki en iyi uygulamaların da ele alınması planlanıyor.

“Sıfır Atık” projesi de yapımda yer ediniyor

Belgesel filmin başlıca mevzuları içinde en acil çevre sorunları olan ısı, su kaynaklarının azalması, besin güvenliği ve atık yönetimi var. Belgeselde; çiftçilerden sanatçılara, sporculardan çevre aktivistlerine kadar değişik prensiplerde yetişen kişiler ile görüşmeler de yer ediniyor. Yapımın ilgi çeken bir unsuru da başta Türkiye’de Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Sıfır Atık projesi olmak suretiyle Türkiye’nin ortaya koyduğu son aşama mühim, ergonomik, yaratıcı, çözümlere geniş yer vermesi.

İki bölüm halinde ekrana gelecek olan belgeselin ilk kısmı bu akşam saat 18.00’de TRT World’de seyircilerle buluşurken, belgeselin ikinci kısmı ise 13 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de TRT World ekranlarında olacak.

Tanıtım filmi, kamera arkası görüntüleri ve görsellerin yer almış olduğu bağlantı:

https://we.tl/t-THf4HxrxQW