Sudan’daki Türkler, tahliye için camide bekliyor

By | May 10, 2023

Sudandaki Türkler, tahliye için camide bekliyor

Sudan’da 15 Nisan’da başlamış olan ve sertliği artan iç çatışmalar sebebiyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik Dışişleri Bakanlığı’nın ikili görüşmeleri ve emekleri devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın hem Türkler hem de bazı üçüncü ülke vatandaşlarının tahliyesine yönelik 22 Nisan’daki duyurusunda, Hartum’dan gerçekleşecek tahliyeler için planlama yapılmış oldu.

Dün sabah saatlerinde otobüslerle Etiyopya’ya, sonrasında da Türkiye’ye nakli planlanan Türk vatandaşları için, Rotana’da Al Salaam Otel’den saat 06.00, Kafuri’de Mescidi Nur Camii’nden saat 06.30, Wad Uygar Pazar yerindeki Turkish Restaurant’tan ise saat 07.30, otobüslerin kalkış saati olarak belirlendi.

Sudandaki Türkler, tahliye için camide bekliyor

Çatışmaların arttığı bölgede yer edinen Mescidi Nur Camisi’nde, aralarında Sudan’daki bazı inşaatlarda çalışmaya giden Türk vatandaşlarının da bulunmuş olduğu otobüs hareket edemedi.

Kaldıkları evlerden Mescidi Nur Camisi’ne geçen Türk işçilerin de aralarında bulunmuş olduğu ortalama 500 şahıs, otobüsle tahliye edilmeyi bekliyor.

Camide bekleyenlerin fotoğraf ve görüntülerini paylaşan Türk işçiler, 15 Nisan sabahından beri evden çıkamadıklarını, bölgede fazlaca sık bomba ve tabanca sesleri duyduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen haber üstüne 23 Nisan sabahı tahliye için belirtilen Mescidi Nur Camisi’ne geldiklerini özetleyen işçiler, yoğun çatışmalar sebebiyle bekledikleri otobüslerin 23 Nisan sabahı gelemediğini açıkladı. Ortalama 500 şahıs caminin içinde beklediklerini, tabanca ve bomba sesleri duyduklarını söyledi.