OSB’lerde yüksek süratli şarj istasyonu iş birliği

By | May 10, 2023

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve Eşarj Genel Müdürü Sulh Altınay’ın imzaladığı protokol kapsamında OSB’ler elektrikli şarj istasyonları için yer sağlayacak, istasyonların tüm kurulumları ise yüklenici şirket Eşarj tarafınca yapılacak.

Organize Endüstri Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Enerjisa Enerji’nin iştiraki Eşarj içinde 67 bin fabrikanın üretim yapmış olduğu organize endüstri bölgelerine (OSB) elektrikli araçlar için yüksek süratli şarj istasyonları kurulması için protokol imzalandı. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve Eşarj Genel Müdürü Sulh Altınay’ın imzaladığı protokol kapsamında OSB’ler elektrikli şarj istasyonları için yer sağlayacak, istasyonların tüm kurulumları ise yüklenici şirket Eşarj tarafınca yapılacak.

Kurulacak istasyonların tamamı Türkiye’nin yerli otomobili Togg ile uyumlu olacağını belirten Kütükcü, OSB’leri sanayinin teknolojik dönüşümüne öncü yapma hedefiyle çalıştıklarını belirtti. Kütükçü, “Bu protokolle hedefimiz, 81 ilimizdeki tüm organize endüstri bölgelerimize, Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı aleti Togg ile uyumlu yüksek süratli şarj istasyonları oluşturmak. OSB’lerimizdeki yüksek süratli şarj istasyonlarından hem OSB içindeki işletmelerimiz hem de yurttaşlarımız faydalanabilecek” dedi.