Kral Charles, kölelik geçmişiyle yüzleşiyor

By | May 10, 2023

İngiliz gazetesi The Guardian’ın monarşinin kölecilik geçmişine dair makalelerinin peşinden Buckingham Sarayı “Kral Charles’ın monarşinin kölecilik geçmişinin araştırılmasını desteklediğini” duyurdu.

Kral Charles, kölelik geçmişiyle yüzleşiyor

Gazetenin “Kraliyetin Maliyeti” başlığıyla yayımladığı araştırmada, 270 senelik bir vakit diliminde toplam 12 kral ve kraliçenin köle ticaretini destekleyip, bundan kâr elde ettiğine dair kanıtları gündeme getirmişti. Buckingham Sarayı sözcüsü, Kral Charles’ın geçen yıl Ruanda’da “Köleliğin kalıcı etkisine ilişkin kavrayışımı derinleştirmeye devam ederken, bu kadar fazlaca kişinin çekmiş olduğu acıdan duyduğum kişisel üzüntünün derinliğini tanım edemem” söylediğini hatırlatarak, mevzunun “Kral Charles tarafınca son aşama ciddiye alındığını” belirtti.

Haberin Devamı

Sözcü, ekim ayından bu yana kraliyet ailesinin 17’nci ve 18’nci yüzyıllarda köle ticaretinde oynadığı görevi araştıran bir projenin Kral Charles tarafınca desteklendiğini altını çizdi ve araştırma için kraliyetin koleksiyonuna ve arşivlerine erişim sağlandığını ekledi.