Eski Fenerbahçeli Robin van Persie seneler sonrasında itiraf etti! ‘Kalmalıydım’

By | May 10, 2023

Hollandalı eski futbolcu Robin van Persie, beraber futbol oynadığı en iyi 6 oyuncuyu deklare etti. Robin van Persie, futbolculuk kariyerindeki verdiği bir karardan dolayı pişman bulunduğunu dile getirdi.

Eski Fenerbahçeli Robin van Persie yıllar sonra itiraf etti Kalmalıydım

Fenerbahçe‘nin eski futbolcularından Robin van Persie, beraber futbol oynadığı en iyi oyuncuları sıraladı. İngiltere’de Manchester United ve Arsenal şeklinde iki dev kulüpte uzun seneler forma şansı kabul eden Hollandalı, seneler sonrasında pişmanlığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Robin van Persie futbolu bırakmasının arkasından Hollanda’da PSV Eindhoven altyapısında çalışmaya başladı. 39 yaşındaki Hollandalı, UEFA A Lisansı’nı da elinde bulunduruyor. Robin van Persie’nin PSV Eindhoven ile olan sözleşmesi 2024’te sona erecek.

Eski Fenerbahçeli Robin van Persie yıllar sonra itiraf etti Kalmalıydım

DEV TAKIMLARDA FORMA GİYDİ

Excelsior altyapısında futbola başlamış olan Robin van Persie ondan sonra Feyenoord’da uzun seneler oynadı. Hollandalı alıştırmacı, 2004-2005 sezonu başlangıcında 4 milyon 500 bin euro karşılığında Arsenal’ın yolunu tuttu. Manchester United, 2012-2013 sezonunda 30 milyon 700 bin euro ödeyerek Robin van Persie’yi ekibine dahil etti. Hollandalı oyuncu, 2015-2016 sezonunda 6 milyon 500 bin euro karşılığında Fenerbahçe’ye imza attı. Yıldız futbolcu, 2017-2018 sezonu dönem içinde Feyenoord’a gitti ve 2019-2020 sezonu başlangıcında etken futbolculuk kariyerini noktaladı.

Haberin Devamı

Hollandalı eski futbolcu etken kariyeri süresince fazlaca sayıda başarıya imza attı. Robin van Persie; Premier Lig‘de 2 kez gol krallığı yaşadı. 39 yaşndaki futbol adamı futbolculuk kariyerinde şu başarıları kazanmıştır: 1 Premier Lig şampiyonluğu, 1 Carabao Kupası, 1 Hollanda Kupası, 1 Hollanda Süper Kupası, 3 İngiltere Süper Kupa ve 1 UEFA Kupası.

Eski Fenerbahçeli Robin van Persie yıllar sonra itiraf etti Kalmalıydım

Yıldız futbolcu kariyeri süresince kulüp düzeyinde 595 maçta oynadı. 39 yaşındaki eski futbolcu; 274 kez rakip fileleri havalandırdı. Hollandalı futbol adamı hem de ekip arkadaşlarına 102 gol pası verdi.

EN İYİ TAKIM ARKADAŞLARINI ANLATTI

İngiltere’de Manchester United ve Arsenal şeklinde iki köklü kulüpte forma giyen Robin van Persie suskunluğunu bozdu. En iyi ekip dostlarını sıralayan Robin van Persie, “Tek bir adı söylemek fazlaca zor. Bu yüzden; Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Ryan Giggs, Paul Scholes, Wayne Rooney ve Ruud van Nistelrooy’u söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Eski Fenerbahçeli Robin van Persie yıllar sonra itiraf etti Kalmalıydım

“KALMALIYDIM”

Robin van Persie, Arsenal’dan Manchester United’a transferi mevzusunda seneler sonrasında bir itirafta bulunmuş oldu. 39 yaşuındaki futbol adamı, Arsenal’da kim bilir 1 yıl daha forma giymesi icap ettiğini deklare etti. Robin van Persie açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Sözleşmemde 1 yıl kalması sebebiyle kim bilir o vakit Arsenal’de kalmalıydım. Sadece Louis van Gaal arayınca işler değişti. Sonrasında bir karar vermem gerekiyordu ve ben de ayrılmayı seçtim. Manchester United’da 3 yıl geçirdim ve bu futbol kariyerimin en mühim dönemlerinden biriydi. Toplamda 11 yıl İngiltere’de futbol oynadım. Bu, çocukken hayalini bile kuramayacağım bir şeydi.”

Eski Fenerbahçeli Robin van Persie yıllar sonra itiraf etti Kalmalıydım