Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Moğolistan Dışişleri Bakanı Batmunkh’u kabul etti

By | May 10, 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Moğolistan Dışişleri Bakanı Battsetseg Batmunkh’u kabul etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Moğolistan Dışişleri Bakanı Battsetseg Batmunkh’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Zelzele felaketi sebebiyle Moğol Cumhurbaşkanı ve halkının taziyelerini ileterek Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade eden Batmunkh, bu çerçevede Moğolistan Cumhurbaşkanı Uhnaagiyn Hurelsuh’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a muhatap mektubunu tevdi ettiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın afet bölgesindeki durum ve tekrardan inşa çalışmalarına değindiği kabulde ek olarak, iki ülke arasındaki iş birliğinin köklü zamanı ve kültürel bağlar temelinde her alanda daha da ilerletilmesi ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilebilecek üst düzey ziyaretler vesilesiyle stratejik ortaklık düzeyine çıkartılması için çalışmaların devam etmesi üstünde mutabık kalındı.
Bu kapsamda inşaat, ulaştırma, enerji, sıhhat, gezim, ortak arkeolojik araştırmalar, eğitim, müdafa sanayii ve terörizmle savaşım benzer biçimde alanlarda iş birliğinin derinleştirilmesi üstünde durularak, 2024 senesinde Türkiye-Moğolistan diplomatik ilişkilerinin 55. yıldönümünün kutlanacağına değinildi.

Musa Enes Aksakal