Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler’

By | May 10, 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yaşanmış olan vakalarla ilgili ilk izahat geldi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: Kıymetli hanımefendiler, kıymetli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tarih süresince şanlı akıncılarla bileği bükülmez pehlivanlar yetiştiren Edirne yanımızda olduğu müddetçe biz yedi düvele meydan okuruz. Edirne’den aldığımız ilhamla kalkınma hamlelerinde bulunduk. Dünyaya uygarlık dersi veren Edirne ile ruhumuzu besledik.

FETÖ’CÜLER CHP’NİN REKLAM AJANSI GİBİ ÇALIŞIYOR

CHP miting yapıyor, meydanı dolduran bölücü teşkilat sempatizanları ‘dişe diş, kana kan’ diye çarpıcı söz atıyor. Bölücü örgütün elebaşları her gün Bay Bay Kemal’e destek açıklaması yapıyor. Yurt dışına kaçan FETÖ’cüler CHP’nin reklam ajansı benzer biçimde çalışıyor. Tüm bunlara CHP yönetiminden, koalisyonun öteki ortaklarından tepki gelmiyor. Yabancı medyaya dönerek, bizim seçimimizden size ne diyemiyorlar.

CEZAEVLERİNİ BOŞALTMA SÖZÜ VERMİŞLER

Bazısına bakanlık sözü vermişler, bazısına cezaevlerini boşaltma sözü vermişler. Terörist başını, Selo’yu dışarı çıkaracaklarmış. Erdoğan cumhurbaşkanlığına devam ettikçe, hakkı, hukuku biz size bırakmayız.

SENİN GİBİLERE TEFECİLER PARA VERMEZ

Kamudan atılanları geri alma sözü vermiş Bay Bay Kemal. Bazısına ekonomimizi tefecilere teslim etme sözü vermişler. Senin gibilere bu tefeciler para vermez.

1 MİLYON 700 BİN KİŞİ ATATÜRK HAVALİMANI’NDAYDI

Dün meydana gelen İstanbul mitingini gördünüz. Dün 1 milyon 700 bin şahıs Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı’ndaydı. Bu kadar insanı bayrak, ezan ve vatan sevgisinden başka ne getirebilir? Azca ilkin Kırklareli’ndeydik. Kırklareli’nde 20 bin şahıs vardı.

BİZDE AİLE KURUMU KUTSAL

AK Parti’ye, MHP’ye, Cumhur İttifakı’na LGBT girebilir mi? Şundan dolayı bizde aile kurumu mukaddes. Aile kurumumuza bu lekeyi sürdürmeyiz.

KENDİ PROVOKASYONLARIYLA OLAY ÇIKARIYORLAR

Kaybedeceklerini anladıkları için çamura yatmaya başladılar. Teknolojik imkanların böylesine geliştiği dönemde bu numaralar bayatladı. Kendi provokasyonlarıyla vaka çıkarıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. Milleti tahrik ederek güçleri yetmeyince tahkir ederek yaşayacakları hezimete kılıf arıyorlar. Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler, öncesiz ve yazınsal kardeşliğimize kir süremeyecekler.

ŞU AN KARŞIMDA 25 BİN KİŞİ VAR

Edirne’de şu an karşımda 25 bin şahıs var. Haftaya pazar günü sandıkları patlamaya hazır mıyız? 14 Mayıs’a kadar kafası karışık minimum bir komşunuzu dostunuzu bulup kendisini Türkiye Yüzyılı safına katmanızı isterim. Selamımla desteğini istemenizi isterim.

DİMDİK AYAKTA DURMAYI BAŞARDIK

Önümüze çıkartılan nice engellere, tuzaklara karşın yürüttük. Ulusal iradenin bileğini bükemeyince ekonomik tuzakları ortaya koydular. Salgından muharebeye kadar küresel krizle de buluştuk. Dimdik ayakta durmayı başardık. Türkiye’nin asırlık sorunlarını iyi mi biz çözüme kavuşturduysak bu sorunların üstesinden de gene biz geleceğiz.

KATMA DEĞERİ MİLLETİN REFAHINA HARCAYAĞIZ

Terörü bitirir bitirmez petrolü bulduk, kullanmaya başladık. Türkiye 21 senedir kazancı altyapı yatırımlarına harcadı. Bundan sonrasında elde edilecek katma kıymeti milletin refahına harcayacağız. Ülkemizi 21 senelik hizmet ve yaratı siyasetiyle büyütürken Edirne’ye de 46 milyar liraya yakın kamu yatırımı yaptık.

HALKALI-KAPIKULE HIZLI TREN PROJESİYLE SEYAHAT 1,5 SAATE İNECEK

Halkalı-Kapıkule Süratli Tren projemizin yapımı etaplar halinde sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla yolcu gezi süresi 1,5 saate inecek.