Cumhur İttifakı’nda Muharrem İnce sıkıntısı

By | May 10, 2023

DUVAR- AK Parti’nin seçimleri birinci turda bitirmek için öteki partilerle karşılaştırmalı bir emek verme içinde olduğu gündeme geldi. Ankara kulislerinde, MHP’ye gitmeyecek oyların hangi partiye gittiğine dair meydana getirilen kamuoyu araştırmalarında beklenmedik bir netice çıkmış olduğu belirtiliyor. Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, Cumhur İttifakı’nın oylarının yüzde 3 oranında Muharrem İnce’ye gittiğini ortaya koyan anketlerin parti kurmaylarını zorladığını yazdı.

Bozkurt, “AKP, MHP ve Erdoğan’ın algoritması” başlıklı yazısında, Cumhur İttifakı’nın bu kaygısını şu şekilde değerlendirdi:   

“İlk hedef ilk turda kaybetmemek

AKP’deki ve saraydaki strateji masaları fazlaca yoğun çalışıyorlar. Her gün sokaktan toplanan verileri değerlendirerek planlama yapıyorlar. Önlerine koydukları en büyük hedef, birinci turda kaybetmemek. Çıta oldukca düşük ve bununla birlikte bir tür yenilginin kabullenilmesi anlamına geliyor bu durum.

Erdoğan oldukca rahat. Onun bu rahatlığı kurmay ekibini birazcık geriyor. Hedefleri olan ‘birinci turda kaybetmezlerse’ 2’nci turda ‘ne yaparak kazanacaklarının’ cevabı kurmay kadroda yok. Birinci turda Erdoğan’a oy vermeyen seçmenin 2’nci turda niçin oy vereceğinin cevabı Erdoğan haricinde kimsede yok. Bu yüzden tek hedef var, birinci turda kaybetmemek.

Muharrem İnce’yi bundan dolayı oldukca önemsiyorlar. Fakat orada da sorun var. AKP’nin strateji ekibinin masasındaki anketlerde İnce’nin oyu yüzde 10’u buluyor. Fakat buna sevinemiyorlar. Zira kendi mecralarında görüldükçe İnce AKP ve MHP’li seçmenden de oy alıyor. Yüzde 10 içinde buldukları Cumhur İttifakı seçmeni oranı minimum yüzde 3. Kısa sürede İnce’yi, çıkmaktan oldukca mutlu olduğu kanallarda göremeyebiliriz. İnce’yi cumhur seçmeninden saklayarak millet seçmenine göstermeyi bakalım başarabilecek mi bu strateji ekibi.” (HABER MERKEZİ)