Mehmet Şimşek’in AK Parti’yi reddetmesine Babacan’dan bomba yorum: İşe yaramazdı, itibarını sıfırlardı

By | May 6, 2023

Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşüp AK Parti’ye dönmeyi reddetmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, “Kabul etmemesine şaşırmadım. Eğer kabul etseydi hiçbir işe yaramazdı. Iktisat açısından sıfır tesir. Kendisinin de bu kadar senedir olan itibarını sıfırlardı herhalde” ifadelerine yer verdi.

Ortalama 11 yıl süresince hükümette ekonominin pek oldukça alanında vazife almış olan eski bakan ve başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde ile görüşmesinden sonrasında etken siyasete girmeyi düşünmediğini, sadece kendi alanına giren mevzularda destek vermeye hazır bulunduğunu beyan etti.

“TAYYİP BEY İLE ŞİMŞEK’İ TANIŞTIRAN BENİM”

Mehmet Şimşek’in AK Parti’den gelen teklifi reddetmesiyle ilgili dikkat çeken bir yorum da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan geldi. Babacan yapmış olduğu değerlendirmede “Mehmet Şimşek’i Tayyip Bey ile tanıştıran benim. Londra’da çalışıyordu Mehmet Bey. Bir Londra ziyaretimizde ‘Burada iyi bir dost var. İşi de biliyor. İsterseniz bir tanıştırayım’ dedim. Londra’da oturduk, üçlü konuştuk” ifadelerine yer verdi.

“KABUL ETSEYDİ İŞE YARAMAZDI”

Açıklamasının devamında “Yakın çalıştığımız, işi bilen bir arkadaşımız. Fakat işi bilmek yetmiyor” diyen Babacan, şu şekilde devam etti: “Onu icra edebilecek bir olanak, ortam gerekiyor. İşi bilenlerin bilgisini icra edebilecekleri bir ortam yok ki… Kabul etmemesine şaşırmadım. Eğer kabul etseydi hiçbir işe yaramazdı. Iktisat açısından sıfır tesir. Kendisinin de bu kadar senedir olan itibarını sıfırlardı herhalde…”

Haberler.com – Siyaset