Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesine MHP’ten sert tepki: Masa aç sırtlanlar masası

By | May 6, 2023

Cumhurbaşkanı adaylığını resmen duyuru eden Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’ye destek ziyareti gerçekleştirmiş oldu. Tepki toplayan görüşmeye MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın çok öfkeli oldu. ‘Bugün siyasal tarihimizdeki pazarlıkların en çirkini, en kirlisi, en utanmazcası gerçekleşti’ diyen Yalçın, “Kemal Bey’in kurduğu masa, Halil İbrahim sofrası filan değil; aç sırtlanlar, Ali Cengizler, Kırk Haramiler sofrası… Bu mezbele menülü sofraya tekmeyi, 14 Mayıs’ta milletimiz koyacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı talibi olduğu resmen duyurulan Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP içinde bugün saat 12.00’de bir araya geldi. Kirli

pazarlık toplantısının peşinden ortak basın açıklamasında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Görüşmede mahalli

yönetimler üstünde duruldu. Kayyum uygulamasının doğru olmadığını ilettik. Her koşulda demokrasiyi savunmalıyız. Kürt

problemi dahil tüm sorunların çözüm adresi TBMM’dir.” dedi. 18 Mart’ta yapılması planlanan ziyaret, HDP tarafınca

ertelenmiş Kılıçdaroğlu “Onu bana sormayacaksınız, ev sahibine soracaksınız” demişti. HDP ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kirli pazarlığa MHP’den tepki geldi.

‘PKK’nın siyasal kanadının ayağına gitti’

MHP’li Semih Yalçın toplumsal medya hesabından şunları söylemiş oldu: “Bugün siyasal tarihimizdeki pazarlıkların en çirkini, en kirlisi, en utanmazcası gerçekleşti. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı talibi Kemal Kılıçdaroğlu; PKK’nın siyasal kanadının ayağına gitti, eşiğine yüz sürüp cephane ve militan desteği istedi. Kılıçdaroğlu tarafınca PKK’nın mazbatalı temsilcilerine verilen demokratik özerklik sözleri tekrarlandı. Böyle de yetinilmedi, bölücübaşına özgürlük ve Kandil piyonlarına da bakanlık teklifinde bulunulmuş oldu.

‘Katiller ve hainler güruhuyla sofraya oturuyor’

Milletimiz; iktidar uğruna ayı ile yatağa girmeyi, katiller ve hainler güruhuyla sofraya oturmayı, ülkenin güvenlik ve esenliğini terör örgütünün siyasal acentesine teslim etmeyi göze alan bir “sorumsuz” cumhurbaşkanı adayının girişimlerini ibretle takip ediyor.

Kemal Bey’in kurduğu masa, Halil İbrahim sofrası filan değil; aç sırtlanlar, Ali Cengizler, Kırk Haramiler sofrası… Bu mezbele menülü sofraya tekmeyi, 14 Mayıs’ta milletimiz koyacak.”