BM, ABD’ye nota verdi: ‘Rahatsızlığımızı ilettik’

By | May 6, 2023

DUVAR – Birleşmiş Milletler (BM), Genel Yazman Antonio Guterres’in yazışma trafiğinin ABD tarafınca izlenmesinden duyduğu rahatsızlığı ifade etmek için bu ABD’nin BM Sürekli Temsilciliğine nota verdiğini duyurdu.

AA’nın haberine gore, BM Genel Yazman Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, mevzuya ilişkin izahat yapmış oldu.

Pentagon’dan sızdırılan belgelerin, “Genel Yazman’in konuşmalarının çarpıtılmış özetleri bulunduğunu gördüklerini” dile getiren Dujarric, “Genel Yazman ve öteki üst düzey BM yetkililerinin yazışma trafiğinin, ABD hükümeti tarafınca izlenmesi ve müdahil olunmasından duyulan rahatsızlığımızı ev sahibi ülkeye resmi olarak bildirdik” dedi.

Dujarric, bu tür faaliyetlerin ABD’nin BM Şartı ve BM Imtiyaz ve Muafiyetlerine Dair Sözleşme uyarınca yükümlülüklerine aykırı olduğuna dikkati çekti.

BM’nin, notaları ülkede bulunan misyonları vasıtasıyla verdiğini belirten Dujarric, “ABD’nin BM Sürekli Temsilciliğine nota verdik” dedi.

Pentagon’dan sızdırılan belgelerde, ABD’nin BM Genel Sekreteri Guterres ve Yardımcısı’nı yakından izlediği ve telefon görüşmelerini dinlediği görülmüştü. (HABER MERKEZİ)