Resmi Gazete’de yayımlandı! BES alacağına devir düzenlemesi

By | April 21, 2023

Bireysel emeklilik sistemi alacağının tamamı yada bir kısmının bankalara devredilmesine olanak elde eden düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazetede yayımlandı BES alacağına devir düzenlemesi

Sigortacılık ve Hususi Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), bireysel emeklilik (BES) sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını yada bir kısmının bankalara devredilmesine olanak tanıyan düzenleme yapmış oldu.

Haberin Devamı

Resmi Gazete‘de piyasaya sürülen karara nazaran BES’te katılımcı, bireysel emeklilik sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını yada bir kısmını, fon paylarına ilişkin önlem, haciz, batkı, rehin ve benzeri her türlü yönetimsel ve adli öğrenci mevzu sözleşmeler hariç olmak suretiyle alacağın devri sözleşmesi kanalıyla bankalara devredebilecek.

Böylelikle BES katılımcıları finansman gereksinimleri sebebi ile sözleşmelerini sonlandırmak yerine BES birikimleri ile sistemden ayrılmadan bankalardan kredi çekebilecek.

Sigortacılık ve Hususi Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun, “Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelikte Değişim Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Katılımcı, her fon dağılımı değişikliğinde, BEFAS üstünden sunulan fonlar dâhil olmak suretiyle azami yirmi fon tercihinde bulunabilecek.