Fatih Altaylı’dan Kızılay’a çadır tepkisi: Murat Bardakçı haklıymış

By | April 21, 2023

DUVAR – Depremden sonrasında depolarındaki çadırları depremzedelere bedelsiz vermek yerine Ahbap ve Türk Eczacılar Birliği’ne sattığı ortaya çıkan Kızılay’a bir tepki de Habertürk yazarı Fatih Altaylı’dan geldi. Depremden sonrasında Habertürk’te yapmış olduğu bir programda “Ben bu Kızalay’a kan bile vermem” diyen gazeteci Murat Bardakçı’yı eleştirdiğini hatırlatan Fatih Altaylı “’Bu Kızılay’a zerre güvenmiyorum’ diyen Murat Bardakçı’ya Kurumları koruyalım’ söylediğim için utandım. Ortada kurum murum kalmamış. Bardakçı fazlaca haklı imiş” ifadesini kullandı. 

Fatih Altaylı’nın yazısı şu şekilde: 

Depremin üstünden birkaç gün geçmişti.Ikimiz de Teke Tek’te bir yardım kampanyası yapmak istedik. Sadece bir sonraki hafta bizim grubun televizyonlarının da dahil olacağı, tüm televizyonların beraber ortak yardım yayını hayata geçirmeye karar vermeleri üstüne ikimiz de yardım yayınında yer alacak Prof. İlber Ortaylı, Prof. Celal Şengör, Prof. Mustafa Erdik, Prof. Sinan Canan ve Murat Bardakçı’yla bir zelzele programı yaptık.

Program esnasında mevzu bir ara zelzele yardımlarına ve organizasyon bozukluğuna ulaşınca Murat Bardakçı açtı ağzını yumdu gözünü.

Bardakçı, “Eski Kızılay kalmadı. Bu Kızılay bizim çocukluğumuzun, gençliğimizin Kızılay’ı değil. Ben bu Kızılay’a asla güvenmiyorum. Ben bu Kızılay’a destek olmam. Ben bu Kızılay’a kan bile vermem” dedi.

Ben de Murat’a itiraz ederek, iyi niyetli kalmaya emek vererek “Ya tamam haklı olabilirsin. Kızılay’ın pek fazlaca hatası var. Saymakla bitmez. Fakat elimizde de bir tane Kızılay var. Kurumları korumamız lazım. Son yıllardaki siciline bakarak Kızılay’ı yok etmeyelim. Tamam yardım mevzusunda haklı olabilirsin fakat kan bağışı mevzusunda elimizde başka kurum mu var? Yapma, esasen millet kan vermiyor. Bari kan bağışı mevzusunda Kızılay’ı karalama” dedim.

Aradan iki hafta geçti.

Süre Murat Bardakçı’nın haklılığını ortaya çıkardı. Kızılay da bitmiş.

Bir zamanlar, her organik afet sonrası, hele hele depremlerin arkasından afet bölgelerinde sıra sıra “kırmızı aylı” çadır kentlerini görmeye alıştığımız, hızla dispanserler, Sahra hastaneleri, mutfakları kuran Kızılay bu kez ortalıkta pek görülmediği şeklinde, bir de büyük ayıba imza atmış.Elindeki, depolarındaki çadırları hızla zelzele bölgesine ulaştırıp, depremzedeler için oluşturmak yerine, satmış.

Kime mi!

Depremzedelere yardım için canını dişine takmış koşturan fakat birilerinin hedefi olmaktan kurtulamayan sivil cemiyet girişimi AHBAP’a.

AHBAP da Kızılay’dan satın almış olduğu çadırları götürüp zelzele bölgesine kurmuş.

Okuyunca utandım.

Hala iyi niyetli olmaya çalıştığım için utandım.

“Bu Kızılay’a zerre güvenmiyorum” diyen Murat Bardakçı’yı “Kurumları koruyalım” söylediğim için utandım.

Ortada kurum murum kalmamış.

Bardakçı fazlaca haklı imiş.

YAZININ TAMAMI