CHP’de Muharrem İnce paniği: ‘Adaylıktan çekil’ çağrısı

By | April 21, 2023

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, muhalefetin oylarını böleceği konuşulan eski CHP’li Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye, seçimden ilkin Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vererek adaylıktan çekilmesi çağrısında bulunmuş oldu.

Memleket Partisi Genel Başkanı

Muharrem İnce

, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde partisinin cumhurbaşkanı talibi oldu.

İnce’nin adaylığı Millet İttifakı’nın oylarını böleceği konuşulurken CHP’de de bu mevzuda emek harcamalar başladı.

Halk TV’de konuşan CHP Elazığ Milletvekili

Gürsel Erol

, mevzuya ilişkin açıklamalarda bulunmuş oldu.
Muharrem İnce

“Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilmesini bekliyoruz”

Erol, İnce’nin kendileri lehine adaylıktan çekilmesini beklediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Her siyasetçinin kendine bakılırsa bir politika seçimi olabilir fakat Muharrem Bey’in 70 senelik CHP tarihinde bugüne dek en yakın iktidar olma sürecinde bu harekete bir olumsuzlukla karşılık vereceğine olasılık vermiyorum. En büyük güvencemiz genel başkanımızın devlet adamlığı kimliği. Muharrem İnce’nin de sağduyusuna güveniyoruz.

Bu mevzuyla ilgili de ne olursa olsun bir gelişme olacaktır. Arkadaşlarımız bir görüşme yapacaklardır. Muharrem Bey’in de bu sürece dahil olacağı kanaatindeyim. Muharrem Bey’in bu sürecin haricinde kalacağına ve aleyhine çalışacağına geçmişte almış olduğu CHP kültürü açısından asla olasılık vermiyorum.

Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilmesini bekliyoruz. Akıllı ve mantıklı bir adamdır. Yuvasına geri döner diye temenni ediyorum ve dönmelidir.”

Öte taraftan Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan’ın CHP’nin çağrısıyla ilgili

“Biz o tartışmalara girmiyoruz. Cumhurbaşkanı adayımızı dün itibariyle seçtik, Memleket Partisi olarak yolumuza devam ediyoruz.”

söylediği öğrenildi.
Gürsel Erol