Papa’nın sağlığı kaygı mevzusu

By | April 17, 2023

Papa’nın sağlığı endişe konusu

Dün sabah yapmış olduğu açıklamada Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, Papa’nın antibiyotik tedavisine pozitif yönde cevap verdiğini,“gazete okuduğunu, çalışabildiği ve yakarış etmek için hastane içindeki şapele gidebildiğini” söylemiş oldu. Solunum yolu enfeksiyonu teşhisiyle hastanede tutulan Papa’nın COVID olmadığı açıklandı. Hastaneye rutin kontroller için geldiği söylense de bunun ambulansla yapıldığı yönündeki haberler sağlığının sanılandan fena olabileceği yorumlarına niçin oldu. Katolik dünyasının ruhani lideri olarak 10 senedir vazife icra eden Papa, bir süredir kötüleşen sağlığı yüzünden engelli sandalyesi kullanıyordu.

BIDEN: DUALARIMIZDA

Papa Françesko geçtiğimiz aylarda, sıhhat durumu yüzünden seyahatlerini azaltmak zorunda kalacağını da söylemişti. Birkaç gün daha hastanede kalması beklenen Papa için yakarış edenler arasına ABD Başkanı Joe Biden da katıldı. ABD tarihinin ikinci Katolik başkanı olan Biden, Twitter hesabından “Papa ben ve eşim Jill’in dualarında. Dünyanın Papa Françesko’ya ihtiyacı var” mesajını paylaştı.

Papa’nın çarşamba günü çekilen bu görüntüsü oldukca konuşulmuş, aracına bindirilirken yüzünü acıyla buruşturduğu kare mühim İtalyan gazetelerinin ön sayfalarında yer almıştı.