İstanbul’da metronun risk altındaki viyadüklerine kredi engeli

By | April 17, 2023

İstanbul’da metronun risk altındaki viyadüklerine kredi engeli

İstanbul’un en eski metrosu Yenikapı-Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı hattının büyük bir depremde yıkılma riski taşıyan viyadüklerini güçlendirmek için İBB’nin İller Bankası’na yapmış olduğu kredi başvurusuna 2022 yılının ağustos ayından beri onay beklendiği ortaya çıktı.

İstanbul’da metronun risk altındaki viyadüklerine kredi engeli

İBB Genel Yazman Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, toplumsal medya hesabından büyük depremi bekleyen İstanbul’un en eski metrosu Yenikapı-Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı hattı ile ilgili mühim bir izahat yapmış oldu.

Alpkökin hattın zelzele riski taşıyan viyadüklerini güçlendirmek için hazırladıkları projeye kredi onayı beklediklerini açıklayarak “İstanbul’un en eski metrosu M1A hattı zelzele sonrası lojistik olarak mühim bir alternatif olan Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı’na ulaşımı sağlıyor. M1A Hattı viyadüklerinin depreme karşı güçlendirilmesiyle ilgili tüm detay projeleri hazır, kredisi için İller Bankası’nın onayı planlanıyor” dedi.

AĞUSTOS AYINDAN BERİ ONAY BEKLİYOR

Edinilen bilgiye bakılırsa İBB’nin hazırladığı “M1A Metro Viyadükleri Davutpaşa ve Merter Zelzele Güçlendirme Projesi” için kredi talebinin ön incelemesi yapılıp onayı verildikten sonrasında, Ankara’ya İller Bankası Genel Müdürlüğü’nün Yatırım Değerlendirme Daire Başkanlığı’na iletildi. Dosya, 2022 yılının Ağustos ayından beri onay için bekliyor.