Bakan Nebati’den Türkiye Iktisat Modeline ilişkin izahat

By | April 17, 2023

Gömü ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Iktisat Modeli’ne ilişkin açıklamada bulunmuş oldu. Bakan Nebati “Togg başta olmak suretiyle elektrikli vasıta ekosistemi, müdafa endüstri, enerjide dışa bağımlılığı azaltan yatırımlar ve enerji teknolojileri üretimi şeklinde alanlarda elde ettiğimiz büyük başarıları daha da ileriye taşıyarak Türkiye Yüzyılı’na güvenle, azimle ve kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

Bakan Nebatiden Türkiye Ekonomi Modeline ilişkin açıklama

Gömü ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, soysal medya hesabından açıklamalarda bulunmuş oldu. Bakan Nebati açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Iktisat Modeli kapsamında, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat artışları hedeflerimize ulaşmak için kredilerin üretken alanlara yönlendirilmesine ve gerçek sektörün uygun koşullarda finansmana erişimine ehemmiyet veriyoruz. Bu kapsamda, Gömü Destekli Kefalet Sistemini etken bir halde kullanmaya devam ediyor, selektif kredi politikalarımızla sürdürülebilir büyümeyi destekliyoruz.

Haberin Devamı

Öteki taraftan, hanımlarımıza kapsamlı programlar, teşvik ve destek sunar sunarak pozitif ayrımcılık uygulamayı kesintisiz sürdürüyoruz. 2023 Ocak ayı itibarıyla, bayanların devletimizde işgücüne katılım oranı yüzde 36,1 ile zamanı yüksek seviyelerde seyretmeye devam ediyor.

Selektif kredi politikalarımızın yanı sıra, Model kapsamında attığımız öteki adımlar ve iyileşen yatırım ortamımızla beraber, girişimcilik ekosistemimizi güçlendiriyor, yerli ve katma kıymetli üretimi çoğaltmak ve küresel kıymet zincirindeki konumumuzu her geçen gün daha ilerilere taşımak için çalışıyoruz.

Bu çerçevede, Togg başta olmak suretiyle elektrikli vasıta ekosistemi, müdafa endüstri, enerjide dışa bağımlılığı azaltan yatırımlar ve enerji teknolojileri üretimi şeklinde alanlarda elde ettiğimiz büyük başarıları daha da ileriye taşıyarak Türkiye Yüzyılı’na güvenle, azimle ve kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz.”