ABD tarihinde bir ilk! Büyük jüri Trump kararını verdi, polis alarma geçti…

By | April 17, 2023

ABD eski başkanı Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda tutuklanmayı beklediğini açıklayarak ülke gündemine bomba şeklinde düşmüştü. Takipçilerini protestoya çağıran Trump ile alakalı iddiaları reddederek savcıları ‘yozlaşmış ve politik’ olmakla suçlamıştı.

BÜYÜK JÜRİ KARARINI VERDİ

Hem ABD’de hem dünyada gözler günlerdir büyük jüriden gelecek karar çevrilmişti…

New York Büyük Jürisi bugün merakla beklenen kararını deklare etti ve Donald Trump’ın Stormy Daniels’a 130 bin dolarlık ‘sus oranı’ ödemesiyle ilgili suçlamaların araştırılmasına ve bu yüzden bir dava açılmasına karar verdi.

ABD tarihinde bir ilk Büyük jüri Trump kararını verdi, polis alarma geçti...

ABD TARİHİNDE BİR İLK

Trump böylece ABD tarihinde hakkında ceza davası oluşturulan ilk eski başkan oldu.

Florida’da yaşayan Trump’ın New York’ta mahkemeye çıkması gerekecek. New York’taki savcılık, meydana getirilen ödemenin kayda geçirilişinde sahtecilik yapılıp yapılmadığını araştırıyordu. ABD’de bir suçu örtbas etmeye çalışmak, o suçun niteliği ne olursa olsun daha ciddi bir yasal sürecin başlamasına niçin olabiliyor. Kabahat duyurusunda bulunup bulunmama sonucu New York Şehri Bölge Savcısı Alvin Bragg’a ilişik idi. Bragg soruşturmayla ilgili kafi kanıt olup olmadığını araştıran büyük bir jüri kurmuştu.

TRUMP: BU SEÇİMLERE MÜDAHALE

Trump büyük jürinin kararının ‘seçimlere bir müdahale’ bulunduğunu öne sürerek, “Bu tarihteki en üst düzeydeki siyasal zulüm ve seçim müdahalesidir. Manhattan Bölge Savcısı Joe Biden’ın kirli işini yapıyor.” açıklamasında bulunmuş oldu.

76 yaşındaki eski ABD başkanı ile alakalı iddiaları yalanlayarak ‘tamamen masum’ bulunduğunu belirtti.

Demokratlar zulüm iddialarına yanıt verdi ve Trump’ın yasayı çiğnemesi durumunda herhangi bir Amerikalı şeklinde hakim karşısında çıkması icap ettiğini altını çizdi.

ABD tarihinde bir ilk Büyük jüri Trump kararını verdi, polis alarma geçti...

MERAK EDİLEN SORULAR: KELEPÇE TAKILACAK MI? ADAY OLABİLECEK Mİ?

Trump’ın gelecek günlerde mahkemeye çıkarılmadan ilkin yetkililere teslim olması, parmak izinin alınması ve sabıka fotoğrafının çekilmesi planlanıyor.

İngiliz Telegraph gazetesi Trump’ın muhtemelen kefaletle özgür bırakılmasının beklendiğini yazarken, Guardian gazetesi eski başkana kelepçe takılıp takılmayacağının belli olmadığını belirtti.

Stormy Daniels davası, tekrardan aday olmak istediği bu zamanda Trump’ı zora sokabilir. Sadece ABD yasalarına bakılırsa suçlu bulunan biri bile başkan talibi olabiliyor.

ABD tarihinde bir ilk Büyük jüri Trump kararını verdi, polis alarma geçti...

Florida, Palm Beach’teki protestolardan bir kare

ABD ALARMA GEÇTİ! POLİSE TALİMAT: OLAĞANDIŞI DÜZENSİZLİĞE KARŞI HAZIRLIKLI OLUN

Eski bir başkanının tutuklanma olasılığı ABD‘yi alarma geçirirken, New York polisinden “olağandışı düzensizliğe” karşı hazırlıklı olması istendi. Bugün mahkeme önünde oldukca sayıda polis olduğu ve üst düzey güvenlik önlemleri alındığı görüldü.Büyük jürinin kararını açıklaması sonrası Trump taraftarları ABD’nin bir oldukca bölgesinde sokaklara inerek protesto düzenlediler.

ABD tarihinde bir ilk Büyük jüri Trump kararını verdi, polis alarma geçti...

dolar

“şiddetli bir halde”