Tunuslu sanatçı Türkiye’deki depremzedeler için şarkı besteledi

By | April 14, 2023

Tunuslu sanatçı Türkiye’deki depremzedeler için şarkı besteledi

Tunuslu ses sanatçısı Lütfi Boşnak, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye’nin acısına ortak olmak için bir şarkı besteledi.

Tunuslu sanatçı Türkiye’deki depremzedeler için şarkı besteledi

Tunus Kültür Bakanlığının Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım kampanyaları kapsamında başlatmış olduğu konser dizisinde son olarak ses sanatçısı Lütfi Boşnak sahne aldı.

Başkent Tunus’taki Kültür Sarayı’nda meydana gelen konser, Tunus Kültür Bakanı Yaşam Kattat, Toplumsal İşler Bakanı Malik ez-Zahi, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp ve Türkiye Büyükelçiliği çalışanları ile yüzlerce Tunuslu tarafınca ilgiyle takip edildi.

Konserinde Boşnak, Türkiye’deki depremzedeler için bestelediği “Tek gövde: Yıkıntı Altındakilere Mektup” şarkısını da seslendirdi.

TÜRKİYE VE SURİYE İÇİN İKİ AYRI BESTE

Konserin arkasından Boşnak, AA muhabirine yapmış olduğu açıklamada, yaşanmış olan zelzele felaketinin kendisini derinden etkilediğini ve iki yeni şarkı bestelediğini söylemiş oldu.

Boşnak, “Sanat insani bir ileti, sanatçı da toplumun derinliklerine nüfuz eder. Bu yüzden bir nebze de olsa depremzede kardeşlerimizin acısını hafifletmek adına Türkiye ve Suriye için iki ayrı şarkı besteledim. Depremden sonrasında yalnız kaldıklarını düşünmelerini istemedim. Suriyeli kardeşlerimiz fazlaca büyük zorluklar çekti, onları yalnız bırakamayız, devamlı onlarla dayanışma içinde olacağız.” dedi.

“KARDEŞLİK BORCUMUZ”

Depremzedelerin acılarına ortak bulunduğunu vurgulayan Boşnak, şunları kaydetti:“Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler bizim kardeşlerimiz. Depremzedelerle dayanışma bizim kardeşlik borcumuz. Bu yüzden kimseden teşekkür yada takdir beklemeden vazifemiz olanı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Sanatçı olarak bu benim insani görevim. Gönüllü olarak verdiğimiz konserler, Tanrı’ın bana bir lütfu olan sesimi insanlığa destek için kullanma fırsatı veriyor.”

“BİR KONSERLE YETİNMEYECEĞİZ”

Tunus Kültür Bakanlığının depremzedeler yararına başlatmış olduğu yardım seferberliğine destek olacağını belirten Boşnak, şöyleki konuştu:

“Depremzede kardeşlerimiz yararına yalnız bir konserle yetinmeyeceğiz. Tunus genelinde birçok kentimizde konserler vereceğiz. Konserlerde orkestramda yer edinen müzisyen dostlarım da tek kuruş para almadan çalışıyor.”

Boşnak’ın bestelediği şarkı: “Tek Gövde: Yıkıntı Altındakilere Mektup”

“Kurtuluşun şafağı bir ışıktır kötülükten iyiliğe hallice

İyimser olun, umutsuzluğa kapılmayın, ufuklara doğru bakın

Bedenlerimiz tek gövde olsun, hepimiz bir olsun

Yaralarınız bizde kanasın, inlemeleriniz içimizde yankılansın

Tereddüt etmeden yürüyelim kararlılık yükselsin ve soyutlansın içimizde

Karanlıktan sonrasında şafak gelsin, doğma zamanı gelen

Bazıları ötekiler için öne atılsın, destek olmak için ellerini uzatsın hepimiz

Suriye ve Türkiye için işte kendimizi onlara feda etmek için geliyoruz

Iyi mi çıktığınızı ve kurtulduğunuzu görene kadar üzüntümüzü atamayız üzerimizden

Merhametlilerin kapısı umudumuzdur, haşa O engellemelerden fazlaca uzaktır

Tanrı’ım içimizdeki volkan şeklinde patlayan kıvanç sarsın her tarafımızı

Yıkıntı altından çıktınız ya, yaşamın zorlukları da aşılır bir halde

Gözler bir ayrılığa ağlar ya, yer ve toprak yastık olsun

Ey toprak, dinleme yeri olana iyilik davran

Acılarımızdan yarınlarımızı aydınlatan bir köz eyle içimizi

Dik duruştan esin al ve bizlere azim olarak bahşet

Tanrı’ım ölenlere acıma et ve sonsuz şafağını bizlere kayra eyle”– Tunus Kültür Bakanlığının “depremzedeler yararına konser” organizasyonu sürecek

Öte taraftan Tunus Kültür Bakanı Kattat da depremzedeler yararına konserlerin devam edeceğini belirtti. Kattat, Boşnak konserinin bu organizasyonun ikinci halkası bulunduğunu aktardı.

Tunus’ta Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler yararına 13 Şubat’ta düzenlenen konserde, Şef Fadi bin Osman yönetimindeki Tunus Senfoni Orkestrası Akademisi sanatçıları sahne almıştı. Konserden elde edilmiş gelir, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ziyan olan Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere bağışlanmıştı.

TUNUS’TAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

Tunus, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin arkasından Cumhurbaşkanı Kays Said’in talimatıyla hazırlanan iki askeri uçakla Türkiye ile Suriye’ye arama kurtarma ekibi ve acil insani yardım malzemesi göndermişti.Besin, ilaç, bebek maması, battaniye ve hijyen paketinin yer almış olduğu 14 tonluk acil yardım malzemesiyle yola çıkan uçaklarda, 41 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi de Türkiye’ye gitmişti.Tunus, son olarak Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere destek için 20 ton tıbbi araç-gereç, besin ve battaniye göndermişti.Ek olarak depremin ilk gününden bu yana Tunus’ta yardım kampanyaları düzenleniyor. Tunuslular bu kampanyalarla Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere desteklerini sürdürüyor.

AA