İkinci alçaklık: Kur’an ve bayrağa saldırdılar

By | April 14, 2023

Danimarka’da 24 Mart’ta Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an ve Türk bayrağı yakan ırkçılar, alçak saldırıyı dün de tekrarladı. Ankara, Kopenhag’ı sert bir üslupla uyardı.

Avrupa’da İslam ve Türk düşmanlığı bitmiyor. Danimarka’da Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde dün bir kez daha Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim’e hücum yapılmış oldu. Danimarka’daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi Patrioterne Gar Live (Vatanseverler Canlı Yayında) isminde marjinal grup üyesi 5 şahıs tarafınca düzenlenen provokasyon, grubun Feysbuk hesabında canlı gösterildi. Provokatörler, Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sav) ve İslam düşmanı pankart açarken, İslam’a hakaret içeren çarpıcı sözler attı ve Türk bayrağına yönelik çirkin hücum gerçekleştirmiş oldu.

Büyükelçi çağırıldı

Danimarka’da 24 Mart’ta da Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde gene Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına hücum yapılmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, provokasyona izin verilmesini en kuvvetli şekilde lanetledi. Provokasyon sonrası Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı, Bakanlıktan meydana getirilen yazılı açıklamada, “Danimarka’da 24 Mart’ta mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve şanlı Bayrağımıza karşı meydana gelen nefret suçunun içinde bulunduğumuz Ramazan ayında bugün (dün) yeniden işlenmesine izin verilmesini en kuvvetli şekilde lanetliyoruz” denildi. Açıklamada bu hatada ısrar eden davranılmasının da not edilmiş olduğu kaydedildi.