Başakşehir, Gent deplasmanında çamura takıldı: 1-1

By | April 14, 2023

Başakşehir, Gent deplasmanında çamura takıldı: 1-1

Deplasmanda Gent’e konuk olan Başakşehir, öne geçmiş olduğu maçta üstünlüğünü koruyamadı. Belçika ekibinin stadında balçık içindeki zemin, futbol oynanmasına müsaade etmedi.

Başakşehir, Gent deplasmanında çamura takıldı: 1-1

UEFA Konuşma Ligi Son 16 Turu ilk maçında Gent ile karşılaşan Başakşehir, Belçika ekibinin zeminine takıldı. Temsilcimiz 1-0 öne geçmiş olduğu mücadeleyi 1-1’lik beraberlikle tamamladı ve tur şansını rövanş maçına bıraktı.

Karşılaşmanın 16. dakikasında Stefano Okaka’nın attığı golle 1-0 öne geçen Başakşehir, 35. dakikada Gift Emmanuel Orban’a engel olamayınca skor 1-1’e geldi. Yoğun yağış altında oynanan maçta Ghelamco Arena’nın zemini adeta balçık içinde kalınca iki ekip oyuncuları futbol oynamakta zorlandı. İkinci yarıda iki ekip de gol bulamadı ve savaşım 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı. İki ekip, 15 Mart’taki rövanş maçında İstanbul’da yeniden karşı karşıya gelecek.

Fotoğraf: AA

EMRE BELÖZOĞLU’NUN TERCİHLERİ

UEFA Avrupa Konuşma Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika’nın Gent ekibine konuk olan Medipol Başakşehir, son maçına gore ilk 11’de 2 değişiklikle sahada yer aldı. Turuncu-lacivertli takımın teknik direktörü Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig’de 1-0 kaybettikleri Corendon Alanyaspor maçında ilk 11’de vazife alan oyunculardan Lucas Biglia ve Deniz Türüç’ü yedeğe çekti. Emre Belözoğlu, Gent müsabakasında bu futbolcuların yerlerine Mahmut Tekdemir ve Adnan Januzaj’a ilk 11’de formayı verdi.

Dönem içinde aktarma edilen Belçikalı futbolcu Adnan Januzaj, turuncu-lacivertli forma altında ilk kez 11’de sahaya çıktı. Medipol Başakşehir maça Volkan Babacan, Ömer Ali Şahiner, Leo Duarte, Ahmet Touba, Lucas Lima, Mahmut Tekdemir, Serdar Gürler, Berkay Özcan, Eden Karzev, Adnan Januzaj ve Stefano Okaka ile başladı. Turuncu-lacivertli takımın yedek kulübesinde ise Lucas Biglia, Deniz Türüç, Muhammed Şengezer, Deniz Dilmen, Şener Özbayraklı, Danijel Aleksic, Batuhan Çelik, Patryk Szysz, Muhammet Arslantaş, Efe Koyuncu ve Edgar Ie oturdu.

Medipol Başakşehir’de sakatlığı bulunan Mesut Özil ile UEFA sıralamasında adları bildirilmeyen yeni transferler Caner Erkin, Joao Figueiredo ve Shaocong Wu da kadroda yer almadı.

GURBETÇİ TARAFTARLARDAN DESTEK

Gurbetçi taraftarlar, Gent karşılaşmasında Medipol Başakşehir’i yalnız bırakmadı. Belçika ve çevre ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlar, statta kendilerini ayrılan tribünü doldurdu. Ortalama 2 bin gurbetçi yandaş, yaptıkları tezahüratlarla turuncu-lacivertli ekibe destek verdi.

AVRUPA’DA BAŞARILI PERFORMANS

Medipol Başakşehir, bu sürem UEFA Avrupa Konuşma Ligi’ndeki başarıya ulaşmış performansını devam ettirdi. Turuncu-lacivertli ekip, bu kulvarda oynadığı 13 maçta bir tek bir kez yenik oldu. Medipol Başakşehir, öteki maçların 8’ini kazanırken, 4’ünde ise berabere kaldı. Bu maçlarda 27 kez ağları havalandıran Medipol Başakşehir, kalesinde ise 8 gol görmüş oldu.

OKAKA ATMAYA DEVAM EDİYOR

Karşılaşmada Medipol Başakşehir’in golünü atan Stefano Okaka, bu sürem UEFA Avrupa Konuşma Ligi’nde 6. kez ağları havalandırdı. Okaka, Konuşma Ligi’nde eleme turu ve grup aşamasında 5 kez meşin yuvarlağı filelere yollamıştı. Stefano Okaka’nın ek olarak Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda da birer golü bulunuyor.

KARZEV SAKATLANDI

Medipol Başakşehirli futbolcu Eden Karzev, maçın başlangıcında geçirdiği sakatlık sebebiyle oyundan çıkmak mecburiyetinde bırakıldı. Müsabakanın 10. dakikasında sağ ayağında yaşamış olduğu sakatlık sonrası saha içinde tedavisi meydana getirilen Karzev, bir süre kendini denedikten sonrasında kenar yönetimine oyuna ilaç edemeyeceğini işaret etti. Karşılaşmanın 14. dakikasında Karzev’in yerine Danijel Aleksic oyuna dahil oldu. (AA-sozcu.com.tr)