Bakanlık, ‘9 depremzede çocuk, İsmailağa cemaatinin Kur’an kursuna verildi’ iddiasını reddetti

By | April 14, 2023

DUVAR – Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, depremzede 9 çocuğun Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, İsmailağa cemaatine ilişkin bir yatılı Kur’an kursuna verdiği haberini reddetti.

Bakanlıktan meydana getirilen yazılı açıklamada, Sakarya Aile ve Toplumsal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerinin söz mevzusu Kur’an kursuna giderek, yönetici ve kurstaki çocuklarla görüşmeler gerçekleştirdiği açıklandı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kur’an kursunun resmi kayıtlarında mevcut talebe sayısının 45 olduğu, kursta hazır 36 çocuğumuzun bulunmuş olduğu, kursta hazır bulunan evlatlarımızın Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile resmi kayıtların eşleştiği, Kur’an kursunda bulunmayan 9 çocuğumuzun ise örgün eğitim kapsamında okullarında oldukları ekiplerimizce tespit edilmiştir. Haberde iddia edilmiş olduğu şeklinde depremzede evlatların Kur’an kursuna ya da herhangi bir cemaate verildiği iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.”

VAKIF YÖNETİCİSİ ‘ÇOCUKLAR BURADA’ DEMİŞTİ

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberinde, Antep’te babalarını kaybeden 9 çocuğun, anneleriyle beraber Sakarya’ya getirilmiş olduğu, evlatların anneleri olmadan Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan Mekke Mescidi-Hanife Akın Kuran Kursu’na verildiği belirtilmişti.

Haberde açıklamasına verilen vakıf yöneticisi, “Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş bizi aradı, ‘Bu şekilde bu şekilde çocuklar var. Bunlara yer açar mısınız?’ dedi. Ikimiz de evlatları aldık. Ufaklıklara zelzele sebebiyle travma geçirdiği için ruhsal destek almış. Ikimiz de bu evlatları bir nevi burada koruma altına aldık. Kursta kalıyorlar. 9 tane çocuk var burada. 2 tanesi annelerinin yanına gitti. 7 tanesi burada” demişti. (HABER MERKEZİ)